Keresés
-18O
Győr
2020.05.26., kedd (Fülöp, Evelin)

Mutatjuk, hogy mennyire kihalt a vámosszabadi menekülttábor - fotók

Offmedia- 2017.03.30. 08:55
2549
Hiába a "free wifi", folyamatosan eltűntek a lakók.
Kedden életbe léptek a szigorítások a déli határon, attól a naptól a menedékkérőnek már a tranzitzónában kell megvárnia, hogy megvizsgálják kérelmét. Az országgyűlés március 7-én döntött az Országgyűlés a jogi határzárról. Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztését 138 igen szavazattal, 6 nem ellenében, 22 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők. Ennek értelmében az ország belsejéből is a tompai és a röszkei táborokba szállítják a menekülteket.

A Győr-Moson-Sopron megyeiket a vámosszabadi tábor sorsa foglalkoztatja. Úgy tűnik, hogy ennek sorsa is lassan megpecsételődik. Egyelőre nincs hivatalos hír arról, hogy mi történik a jogi határzár tegnapi életbe lépését követően. Az információk szerint Vámosszabadit is bezárják, az akár százmilliókat is érő épületek sorsa ismeretlen. Szerdán a tábornál jártunk, amely teljesen kihaltnak tűnik, összesen egyetlen ablakban láttunk száradni kiteregetett ruhát, a többi szoba üresnek látszott.

Egy március 21-i adat szerint az országban a nyílt táborokban szerint 119-en várakoztak, azóta minden bizonnyal alaposan csökkent ez a szám. A vámosszabadi menekülttábor ezernyi indulattal írt története lassan a végéhez érhet.

Így néz ki most a tábor, kihaltan!

Hozzászólások