Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Négy napos ünnep jön - minden itt a nyitva tartásokról és a szolgáltatásokról

Négy napos ünnep jön - minden itt a nyitva tartásokról és a szolgáltatásokról

Offmedia- 2017.04.11. 13:23
15732
Boltok, bevásárlóközpontok, gyógyszertárak,piacok elérhetősége, használhatjuk-e az uszodákat és futópályákat, fizessünk-e a parkolásért...
Nagy időszakhoz közeledünk, és most ezt arra értjük, hogy péntektől hétfőig olyan lesz, ami még sosem volt. Idén először nagypéntek is munkaszüneti nap, húsvéthétfő pedig pár évtizede, vagyis akik szombat-vasárnap nem dolgoznak, azoknak négy nap egyben pihenő lesz. De hogyan és mikor tudunk bevásárolni, milyen szolgáltatások lesznek elérhetők ebben a négy napban? A Győr-Szol oldalán a parkolásról, piacokról, uszodákról van tájékoztatás.

Az országos Kereskedelmi Szövetség tájékoztatása szerint az üzletek nyitva tartása a húsvéti időszakban a következők szerint alakul:

Április 14. péntek: az üzletek zárva lesznek

Április 15. szombat: szokásos rendnek megfelelő (egyes élelmiszer üzletek hosszabb nyitva tartással, egyes kisebb iparcikk-boltok zárva lesznek)

Április 16., vasárnap: az üzletek zárva lesznek

Április 17., hétfő: az üzletek zárva lesznek

A zárva tartási időszakban (április 14. és április 16-17.) a jogszabályok alapján nyitva tartó kivételek:

benzinkutak

az ügyeleti rend szerint működő gyógyszertárak

virágboltok

édességboltok

a vendéglátó- és szórakozóhelyek

kisebb boltok, közöttük nonstop üzletek, trafikok, amennyiben maga az egyéni vállalkozó, a bolt tulajdonosa vagy a segítő családtag áll a pult mögé

a kifejezetten a húsvét alkalmából rendezett piacok, vásárok árusító helyei

Ügyeletes gyógyszertárak:

Április 14.
Szent István Patika
9021 Győr, Szent István u. 29
Telefon: 06-96-326-033

Április 15.

Szent György Patika
9023 Győr, Bem tér 14/B
Telefon: 06-96-413-004

Április 16.
Szentlélek Gyógyszertár
9024 Győr Mécs László u. 2
Telefon: 06-96-431-323

Április 17.
Adyvárosi Gyógyszertár
9023 Győr, Tihanyi Á. u. 51
Telefon: 06-96-424-066

A Győr Plaza nyitva tartása:

Április 14. (péntek), 16. (Húsvét vasárnap), 17. (Húsvét hétfő) napokon ünnepi nyitva tartás lesz érvényben - kiskereskedelmi egységek (üzletek) zárva tartanak, vendéglátó- és szórakoztatóegységek (ételudvari, mozi, kávézó, kaszinó) egyedi nyitva tartás szerint várják vendégeiket.

Április 15. (szombat) szombati nyitva tartás szerint üzemel a bevásárlóközpont.

Az Árkád - honlapjuk tájékoztatása szerint - pénteken, vasárnap és hétfőn zárva tart.

A győri Tesco-áruházak is zárva lesznek három napon át, egyedül szombaton nyitnak ki, este 22 óráig.

Kemény négy nap jön, három nap szinte minden zárva lesz
A Xantus János állatkert viszont pörög, a négy nap természetesen nyitva lesz, nyúlvárossal és tengerimalac vonattal várja a családokat.

A Győr-Szol Zrt. és a GYHG Nonprofit Kft. ügyfélszolgálati irodái április 14-én, április 15-én, április 16-án, és április 17-én egységesen zárva lesznek, a telefonos ügyfélszolgálat nem működik. A Győr-Szol Zrt. hiba-és kárbejelentő vonala a 96/50-50-55-ös telefonszámon minden naptári napon 0-24 órában hívható.

Parkolás

Jókai és Révai parkolóház, Dunakapu mélygarázs:

A Jókai és a Révai parkolóházban, valamint a Dunakapu mélygarázsban folyamatosan a szokásos, érvényben lévő díjakért lehet parkolni. A felszíni fizetőparkoló hálózat beállói április 14-én, április 15-én, április 16-án és április 17-én díjfizetés nélkül vehetőek igénybe.

Vásárcsarnok

A Győri vásárcsarnok április 14-én zárva tart, április 15-én 6 és 14 óra között nyitva lesz, április 16-án  és április 17-én zárva lesz.

Tarcsay úti piac

A Tarcsay úti piacon április 15-én, szombaton 6 és 14 óra között lesz kereskedés.
Ugyanitt április 16-án, Húsvét vasárnap az Antikexpo elmarad.

Sportingatlanok

A Magyar Vilmos Uszoda április 14-én és április 15-én a rendes nyitva tartási rend szerint üzemel, április 16-án és április 17-én a létesítmény zárva lesz.

A Barátság Sportpark április 14-én és április 15-én a rendes nyitva tartás szerint üzemel. Április 16-án és április 17-én a Barátság Sportpark kiszolgáló létesítményei – pl.: öltözők, büfé – zárva lesznek, a futópálya és az erősítő gépek használhatóak.

Köztemetők

A Győr-Szol Zrt. üzemeltetésében lévő Szabadhegyi, Nádorvárosi, Révfalui, Újvárosi, Sugár úti, Templom úti, Malomsori és a Koroncói úti köztemetők egységesen 7 és 20 óra között lesznek nyitva.

Hulladékszállítás

A GYHG Nonprofit Kft. hulladékszállítási működési területén a lakossági hulladékszállítás változatlanul, a Hulladéknaptárban meghirdetett módon működik.

Hulladékudvarok

A GYHG Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő hulladékudvarok április 14-én zárva tartanak, április 15-én a rendes nyitva tartás szerint üzemelnek, április 16-án és április 17-én zárva lesznek.

Hozzászólások