Keresés
-18O
Győr
2020.12.01., kedd (Elza)

Néhány hét múlva helyére tolják a Mosoni-Duna új hídját - fotók

Offmedia- 2017.09.07. 08:44
1968
A győri elkerülő út leglátványosabb eleme közel jár a befejezéshez, a teljes útszakasz átadása pedig a jövő év második felére tehető.
Simon Róbert Balázs, a Győr-Moson-Sopron megyei fejlesztések miniszteri biztosa és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője sajtótájékoztatón számoltak be a Győrt keletről elkerülő 813-as főút harmadik ütemének aktuálisan zajló munkálatairól, melyet a Hódút Kft. a Strabaggal konzorciumot alkotva kivitelez.

Forrás:Magyar Építők
A szakasz építésének legizgalmasabb eleme a 2000 tonnás hídszerkezet, amely a Mosoni-Duna felett vezeti majd át a forgalmat, s ahol napi ötezer autó áthaladására számítanak. A látványos építkezés helyszínén júniusban látogatóközpontot is nyitottak az érdeklődők bevonása céljából, azóta a munkával a Hódút befejezés közeli állapotba jutott: bedolgoztak 4300m3 betont és beépítettek 1 kilométernyi cölöpöt. Az építkezés folyamán a hajóforgalom zavartalan, mivel a Dunát négy szekcióra osztották fel – így egy rész mindig nyitott, ahol az ott közlekedő legnagyobb uszály is átfér.


A helyszínen jelenleg is 80 fő dolgozik, a hídszerkezetet szeptember végétől kezdődően egy ezer tonnás hidraulikus nyomó fogja a helyére tolni, ami akár két hétig is eltarthat. A teljes - a 14-es főutat és az M1-est összekötő – útszakasz átadása 2018 második felében várható.

FOTÓK AZ ÉPÍTKEZÉSRŐL! (Fotó: Magyar Építők)

Hozzászólások