Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Nem bírják a látványt, ezért szemétszedésbe kezdenek a révfalusiak

Erdélyi József Attila- 2016.09.30. 11:26
4216
A környékbeliek saját maguk kezébe veszik az irányítást!

A Dózsa György rakparton eldobott hulladékok és üvegszilánkok miatt döntöttek úgy a helyiek, hogy közös szemétszedésbe kezdenek. A szóban forgó rakpart az előző napok bulijairól mesél általában, hiszen rengeteg összetört sörösüveg és borosüveg hever a környéken, ami nagy bosszúságot okoz az idelátogató kisgyermekeseknek és kutyasétáltatóknak vagy épp a futóknak.

Forrás:Facebook

Az akció kapott egy eseményt is, melyben a szervezők részletegesen taglalják a szemétszedés részleteit:

"Kedves Révfalusiak!

Október 8-án délelőtt 10 és 12 között néhányan összefogunk és megpróbáljuk újra sétálhatóvá, élvezhetővé, széppé tenni a Dózsa György rakpart folyóparti sétányát.

Itt élünk, itt sétálunk kisgyerekekkel, kutyákkal,ide járunk futni és nagy szomorúsággal tölt el bennünket a tömérdek üvegszilánk, szemét látványa.

Vártuk,hogy idővel talán a híd ezen oldalán is elindul valamilyen tereprendezés, mint a teniszpályák oldalán, de idén nyáron csak az életveszélyes szilánkok szaporodtak...

Ha Te is szeretnél tenni magunkért, szeretettel várunk egy jó hangulatú közös munkára, megpróbáljuk a két híd közti szakaszt megszabadítani az eldobált cserepektől, hulladékoktól. Ha tudsz, hozz magaddal kesztyűt, seprűt, lapátot, nagyfogú gereblyét, kartondobozt a szilánkoknak, valamint bármilyen olyan eszközt, ami segítheti a munkát. Zsákokról és az elszállításról folynak az egyeztetések a Győr-Szol Zrt-vel, bízunk benne, hogy partnereink lesznek, segítik a közös munkánk.

Kérünk Benneteket, hogy megosztással segítsétek Ti is a kezdeményezést, valamint nagyon köszönjük, ha személyesen is találkozhatunk október 8-án, délelőtt 10 órakor a Kossuth híd Révfalu felőli oldalán, a sétány elején. 

Hiszünk Benne, hogy közösen mi is tehetünk azért, hogy mégjobb legyen itt élni és munkánkkal felhívhatjuk a figyelmet egy fontos problémára. Távoli célunk, hogy hasonlóan rendeződjön a rakpart "gazdátlannak" tűnő szakasza, mint a Kossuth híd teniszpályák felőli oldalán, az itt élők és mindenki örömére.
Köszönjük a segítséged!

A Szevező Révfalusiak, Egervölgyi Júlia, Pápai Judit
Kérlek oszd meg az eseményt, hogy mások is segíthessék kezdeményezésünket!"

Hozzászólások