Keresés
-18O
Győr
2020.10.25., vasárnap (Blanka, Bianka)

Nemhogy EDDA, de semmilyen koncert nem lesz az ETO Parkban

Offmedia- 2017.03.23. 23:19
6449
A győri ETO Parkot át kell építeni!

Friss:
A Katasztrófavédelmi Igazgatóság intézkedései nem az ETO Park teljes épületére vonatkozik, hanem csak az emeleti rendezvényteremre. Ennek értelmében a március 31-re tervezett Arrabona Jótékonysági Rock Fesztivál nem marad el, hiszen az eseményt a földszinti ún, "vásártéren" rendezik meg. A szervezők közleményt is adtak ki a Fesztivállal kapcsolatban:

"Kedves érdeklődők és aggódó barátaink!

A médiában nagy visszhangot váltott ki, hogy az ETO Parkban, a szokásos emeleti rendezvényterembe tervezett koncertek elmaradtak, mert a Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem adta meg a szükséges engedélyeket! 

Sokan érdeklődtetek, hogy az Arrabona Jótékonysági Rock Fesztivált érintik-e a fent említett események, ezért ezúton szeretnénk benneteket tájékoztatni, hogy a fesztivált megrendezésre kerül, a helyszín változatlan, továbbra is az ETO Park-ba várunk benneteket 31-én 18-órától! 

Fontos elmondani, hogy az Arrabona Jótékonysági Rock Fesztivál nem az emeleti rendezvényteremben, hanem a földszinti ún, "vásártéren" kerül megrendezésre, ahogyan azt a kezdetektől terveztük! Ebben a "teremben" a vonatkozó szabályok értelmében csak max300 főben korlátozott látogatottságú rendezvényt lehet megrendezni. A szervezők (ahogy korábban is), minden vonatkozó rendelkezést maximálisan betartva végzik a munkájukat, hogy a közönség a legnagyobb biztonságban tudjon szórakozni és a hatóságok se találjanak kivetnivalót a lebonyolításban!

Üdvözlettel : 

Az Arrabona Jótékonysági Rock Fesztivált szervezői csapata!"

Korábban:
Mi is írtunk róla, hogy tűzvédelmi hiányosságok miatt a katasztrófavédelem lefújta a március 18-i EDDA koncertet. Horváth Anita, az esemény rendezője a Borsnak arról számolt be, hogy a szakemberek az első terepszemle után hiánypótlást kértek a helyszínre, mert a teremben nem világított minden izzó a menekülési útvonalon, és egy füstgátló ajtó sem működött tökéletesen. A következő ellenőrzés alkalmával, azonban már más volt a probléma.

Forrás:Google Maps

– A helyszín 2009-es átadásakor nem építették ki a hő- és füstelvezetést. Eddig ez miért nem volt probléma?
– mondta a lapnak a szervező. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság erre a kérdésre nem adott választ, azonban közölte, hogy a tűzvédelmi előírások maradéktalan teljesítéséig nem ad engedélyt koncertekre.

– A szakemberek az ellenőrzés során több olyan súlyos tűzvédelmi hiányosságot tapasztaltak, amelyek együttes hatása nem tette lehetővé, hogy ott biztonságos körülmények között szórakozhasson közel ezer ember, így a rendezvény megtartásához a kirendeltség nem járult hozzá. Ez alapján Győr jegyzője nem engedélyezte a rendezvény megtartását – válaszolta a lap kérdésére a győri kirendeltség.

A Bors megkereste az ETO Park képviselőit is, hogy megtudják, miként akarják megoldani a problémát, azonban az épület ingatlanfejlesztője és generálkivitelezője a Quaestor Invest (ami felszámolás alatt áll), így nem kaptak választ.

Hozzászólások