Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Nemsokára látogatható lesz a győri kétujjú lajhárkölyök

Offmedia- 2017.02.06. 09:54
684
Folyik a kifutó építése, erősödik a kis árva, márciusban minden bizonnyal már örömmel várja a Xantus János állatkert látogatóit a kölyök
Nagy szenzációt keltett tavaly novemberben, amikor a Xantus János állatkert hírül adta egy kis lajhár születéséét. Erről mi is beszámoltunk részletesen, szóval itt jó sok képet találni a tüneményes kis állatkáról. Sajnos a mama egy idő után nem gondozta tovább kicsinyét, így a nevelő szerepét át kellett venni az embernek. Íme a jó példa arra, hogy nem csak esőerdőket tudunk irtani, a jó szándék is bennünk lapul. A kis bébi azóta már kölyök, és,  mint az állatkert honlapja beszámolt róla, gondozói segítségével tanul mászni.

Eddig egy plüssállatra kapaszkodva töltötte napjait. Néhány hete gondozói elkezdték fokozatosan hozzászoktatni , hogy hogyan is viselkedik egy lajhár. Fajtársai napjuk nagy részét a fákon kapaszkodva töltik. A kis lajhár is hatalmas, sarló alakú karmokkal van felfegyverezve, így neki is meg kell tanulnia a fákon közlekedni, és így elfogyasztani a táplálékát. Kizárólag az ő részére egy fa mászókát építettek, természetesen olyat ami „ kezdők” számára is biztonságosan használható, így a kölyök könnyebben megtapasztalhatta az első lépéseket, ami igazán zajos sikert aratott.

Most az állatkert jó hírrel szolgált szerkesztőségünknek: gőzerővel folyik a kifutó építése, és szépen erősödik a kicsi, így minden bizonnyal pár héten belül - de márciusban szinte bizonyosan -, látható lesz az állatkert egyik új híressége.

Hozzászólások