Keresés
-18O
Győr
2019.06.24., hétfő (Iván)

Népszerűek a győri vízpartok, de veszélyt rejtenek!

Offmedia- 2016.11.29. 11:58
1008
Télen sem csökken túlzottan a Mosoni Duna és a Rába part új közösségi terei, azonban a GYŐR-SZOL Zrt. a vízpartok veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Forrás:OFF Média

A többfunkciós padkára utcabútorok – pl.: padok, ülő alkalmatosságok – is kerülnek, így a vízparti komfort tovább emelkedett. A Mosoni Duna és a Rába parti új közösségi terek ősszel és télen is népszerűek. Éppen emiatt hívja fel a figyelmet a GYŐR-SZOL Zrt. az említett vízpartok sajátosságaiból eredő veszélyekre. A víz állandó jelenléte miatt a többfunkciós padkán enyhébb időben páralecsapódás, hideg esetén lefagyás, jegesedés alakulhat ki, ami csúszásveszélyt eredményezhet. A saját felelősségre használt közterületen érdemes erre gondolni. A veszély lehetőségére táblák is felhívják a figyelmet - írja a szolgáltató a honlapján.

Bár az időjárási előrejelzések komoly fagyokat nem ígérnek, jegesedés esetén a Győrben található városi tavakra, folyószakaszokra is vonatkozik a csúszkálás, a korcsolyázás tiltása, ezt a téli sportot megfelelő időjárási körülmények között, kizárólag a kijelölt helyeken, az előírások szigorú betartásával lehet űzni.

Hozzászólások