Keresés
-18O
Győr
2021.03.03., szerda (Kornélia)

Nincs többé félnivalójuk a lányoknak, itt vannak a győri srácok!

Erdélyi József Attila- 2016.03.22. 16:25
1404
Nem kell többé hátra tekintgetni a lányoknak, ha egy sötét utcán baktatnak végig egy hosszú nap után…

Nem egyszer halljuk a győri lányoktól, hogy bizony van olyan pontja a városnak, amelyen nem szívesen sétálnának végig sötétedés után. Pedig muszáj, ha a munka vagy éppen a sors úgy hozza!

A kép csak illusztráció persze, a győriek ennél sokkal keményebbek! :)
Forrás:Getty/iStock

A bevándorlás és bevándorlók jelensége kicsit sem jelentett megnyugvást a győrieknek sem, hiszen a csapatokban kolbászoló migránsok mondjuk úgy, NEM épp a legromantikusabb módját választják annak, hogy közeledjenek egy hölgy felé. Természetesen nem csak a migránsoktól kéne tartani, hanem azoktól a rossz fiúktól is, akik talán a legközelebbi sarkon próbálnak majd „szerelmet vallani” néhány lánynak.

Ennek a rémálomnak akar véget vetni az a kezdeményezés, melyet Szemeti Mátyás indított a napokban. A győri srác, egy facebook csoportban osztotta meg a gondolatát a többi taggal, miszerint szükség van-e olyan derék, tisztességes fiatalemberekre, akik időt és energiát nem sajnálva kísérnének hölgyeket A-ból B-be?

„A környezetemben tapasztalt és hallott információk alapján, akármennyire is radikálisan hangzik, de szerintem van mitől félniük a győri nőknek, sajnos nem egy példát láttunk arra, hogy ezek a félelmek be is igazolódtak. – jegyezte meg Mátyás. „Elsősorban úgy gondolom, hogy a legnagyobb félelmet és fenyegetettséget jelen pillanatban az ideiglenesen (?) itt tartózkodó migránsok jelentik, hiszen az utóbbi időben radikálisan megemelkedett bűncselekményeket (szexuális bcs./garázdaság/testi sértés) túlnyomó részben ők követték el.”

Mint minden dolog, ez is vitát indított a csoport hozzászólói között, de a hölgy társaság nagy része úgy gondolja, IGEN IS SZÜKSÉG VAN ERRE!

„Túlnyomó részt támogató és pozitív megjegyzéseket kapunk, elenyésző arányban viszont kételkednek is benne az emberek, hogy egy ekkora volumenű és ennyire kényes témát több száz ember és több tucat segítő összehangolásával képesek leszünk koordinálni.”

„Rengetegen jelentkeznek kísérőnek, úgy vélem, ha mindenki alkalmas a feladatra, aki jelentkezett, nem lesz okunk emberhiány miatt panaszkodni.”

A kísérők célja NEM az, hogy bármilyen erődemonstrációban részt vegyenek vagy valami szuperhősszerű módon fésüljék át a várost, hanem az, hogy barátsággal és tisztelettel ajánlják fel szolgálatait azoknak a hölgyeknek, akik nem érzik magukat teljesen biztonságban egyes esetekben.

Hogy lehetünk abban biztosak, hogy a kísérő nem a sötét oldalon áll? Jogos a felvetés…

„Ha nem is hivatalos, de elég összetett szitán kell az illetőnek átjutnia, ha be akar kerülni. Követelmény hogy büntetlen előéletű legyen, és hogy elég szilárd lábakon álljon ahhoz, hogy túl sok vesztenivalója legyen egy visszaélés esetében. Higgadt, de határozott intelligens embereket keresünk, akik egy agresszív szituációban elég kreatívak, hogy a lehető legjobb kimenetelt érjék el. A legutolsó lépcső, hogy az egyénnek személyesen találkoznia kell velem, hogy megbizonyosodjak róla ki is Ő.” – magyarázta az ötlet kitalálója.

Mi van akkor, ha tényleg bekövetkezik egy erőszakos cselekmény a kísérő jelenlétében, de a védelmező mégsem olyan hatékony, mint mondta magát?

„A kísérők priorizálva lesznek, függően a küzdősportos jártasságtól, testalkattól stb. Próbáljuk ennek függvényében elosztani őket különböző távolságok megtételére, valamint belekalkuláljuk az esetleges feladat elvégzési környékének jó illetve rossz hírét. Amint túllendülünk a kezdeti nehézségeken, tervben van egy fórum megszervezése, amin az önkénteseink összeszokhatnak, és mindenki hozzátehet a többiek tudásához mind statisztikai, mind elméleti, mind gyakorlati vonatkozásban.”

A kezdeményezés még gyerek cipőben jár, de az érdeklődők már is nagy számban jelentkeztek mint kísérőnek, mint pedig kísért személynek. Rengeteg munka és elhivatottság kell még ahhoz, hogy olyan szinten megszervezzék az akciókat, hogy látványos eredményeket és javulást hozzanak a városba. Természetesen ehhez csak annyi kell, hogy céltudatosan és becsületesen végezzék „munkájukat”!

A fent olvasottak és az ötlet egyébként kimondottan lovagias és tiszteletreméltó. Szerencsére, eddig még nem fajultak el odáig a dolgok, hogy a legtöbb nőnek szüksége lenne kísérőre… De, ha egyszer mégis, semmi pánik, ott lesznek a győri srácok!


A kezdeményezés csoportjába ITT lehet csatlakozni!

Hozzászólások