Keresés
-18O
Győr
2020.10.20., kedd (Vendel)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Nosztalgia a köbön: nyárnyitó koncert a telt házas Dunakapu téren - videó!

Nosztalgia a köbön: nyárnyitó koncert a telt házas Dunakapu téren - videó!

Offmedia- 2017.06.19. 10:58
3323
Tűzijáték, ingyenes éjszakai buszok, fellépők sokasága: jól mulatott Győr népe szombat este.
Tavaly Wellhello és Halott Pénz, idén RetroLive, két, merőben más stílus a győri Dunakapu téri koncerteken, de úgy látszik, hogy mindkettő közel áll a győriek szívéhez. Egy évvel ezelőtt Flour Tomiék koncertjére soha nem látott tömeg, a híradások szerint 40-50 ezer ember volt kíváncsi, de most szombaton a nyárnyitóra is megtelt a Dunakapu tér, ezúttal a 90-es évek legnagyobb hazai sztárjainak fellépésére.

A korábbi, városunkban tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a szervező kísérletnek szánta, hogy egy koncertje gyűjti össze az egy-két évtizeddel ezelőtti hazai csillagokat, úgy, élő zenekar adja a kíséretet. Aztán, ha minden jól megy, folytatódhat a sorozat. Elmondható, hogy siker volt a nyárnyitó, még ha döccenők akadtak is.

DJ Dominique melegített a a hangulatot eset 8 óra körül, aztán fejkendőjéről ismert barátunk még később is visszajött, hogy néhány külföldi számot csempésszen be a kis magyar valóságba. A kilencvenes évek olyan volt, amilyen, biztos, hogy nem a magasan szárnyaló színvonalról marad meg az emlékezetünkben - hanem mert akkor voltunk fiatalok, vagy fiatalabbak, valami színes egyveleg volt az egész, de a miénk, tehát szép és kedves a szívünknek.

Ilyen volt a szombat este is, számtalan régi slágerrel, olyanokkal, amelyeket jó volt hallgatni. Rácsodálkoztunk, hogy jé, bizony az idő senkit és semmit sem kímél, kivéve talán a hangszálakat. Bár ez sem mindegyik fellépőre volt igaz... A 80-as években Kiki az ország női felének bálványa volt, az Első Emelet frontembere is megküzdött a sorssal, de legnagyobb számai (Csakazértis szerelem, Állj, vagy lövök) ma is ütnek. Minden előadó a három legnagyobb slágerét énekelhette el, erre volt idő. Kicsit feszes volt a tempó, jó lett volna, ha még pár számra van idő.

Fellépett a Hip Hop Boyz, a srácok sem mai fiatalok már, de amikor felcsendült a Hétvégére felmegyünk a hegyekbe..., akkor az egész tér táncolt. Jött Sub Bass Monster, az energikus Happy Gang, hamar elment a nagyjából három óra. Az egyik csúcspontként Csordás Tibi a Fiesztából és Kefír, a V-Tech-ből adott eglő egy duettet latinos dallomokra, a Homokba... igazán jól szólt. Zoltán Erikával zárt a koncert, elénekelte legnagyobb slágerét, 1986-ból, a Túl szexi lányt - bizony, azóta eltelt 31 év.

Kefír és Csordás Tibi, a két beugró műsorvezető azzal zárta az estét, remélik, hogy egy év múlva újra Győrbe jöhetnek. Az estében ezen kívül volt még tűzijáték (hatalmas darab izzó szálak estek a közönség közé az égből), megható lánykérés, minden, mint a búcsúban. Jó volt egy kicsit nosztalgiázni, de most már tényleg túl vagyunk a nyárnyitón, jöjjön tehát a legmelegebb évszak, sok-sok sztorival.

NÉZD VISSZA VELÜNK A NYÁRNYITÓT, IDÉZD FEL A HANGULATÁT! VIDEÓ!


Hozzászólások