Keresés
-18O
Győr
2020.07.08., szerda (Ellák)

Nyári fejlesztések a Barátság Sportparkban - fotók

Offmedia- 2017.06.21. 11:48
2044
Tetőt kap a fitneszpark, teljes műfűcsere.
Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Hajszán Gyula önkormányzati képviselő szerda délelőtt sajtótájékoztató keretében számolt be a sajtó képviselőinek a Barátság Park idei nagyszabású fejlesztéseiről, felújításáról.

Radnóti Ákos ismertetve a helyzetet elmondta: - A nyolc éve átadott parkban és környezetében folyamatosak a megújítások. Tavaly kültéri, ingyenesen használható fitneszparkot adtunk át, a múlt héten elkészült Adyvárosban a hatpalánkos kosár-és streetballpálya, illetve már zajlik a tó melletti aszfaltos sportpálya felújítása is, mely rekortán borítást és új kerítést kap, ezzel gyarapítva a sportos fejlesztések számát.

Hajszán Gyulát a labdarúgás szerelmesei mint a Rába ETO oszlopos tagját is ismerhetik, ezúttal az egykori válogatott  önkormányzati képviselő számolt be a Barátság Park műfüves pályáinak felújításáról.

- A sportpark hármas számú műfüves pályáján teljes műfűcsere történik - mondta el Hajszán Gyula. - A szokásos éves karbantartás mellett időnként szükséges a műfű teljes cseréje az elhasználódás, kopás miatt.

A régi borítást teljesen eltávolították az aljzatról és vadonatúj műfűréteggel fedik le. Az I-es pályán 2014 őszén volt teljes műfűcsere, a centerpályán 2015-ben történt meg a teljes rekonstrukció. Hasonló eljárással a kicserélik a lábtenisz pálya borítását is.

Mivel nagyon népszerű a park, rengetegen használják a pályákat, ezért viszonylag rövid idő alatt elhasználódik a borítás. Csak a műfüves futballpályákat tavaly 135 600 sportszerető vette igénybe. (Azt gondoljuk, hogy egy ember ugye több alkalommal is focizhatott, így jött össze ez a magas szám.)

A fejlesztésekkel komfortosabbá válik a közelmúltban átadott fitneszpark is. A legtöbbször használt eszközök fölé árnyékot biztosító napvitorla kerül, ha minden jól megy. A 3 elemből álló vászon összesen 115 négyzetméter, melyet 11 oszlop tart majd. A napvitorlák felülete a jövőben tovább bővíthető. A kivitelezés jövő hét elején kezdődik, így a nyári melegben már árnyékban vagy eső esetén is használható lesz.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fitneszpark ingyenes, ezért nagyon népszerű, a megnyitás óta tömegeket vonz. Átadása után rövid időn belül megvilágítást is kapott, így sötétedés után is használható.

Hozzászólások