Keresés
-18O
Győr
2019.07.16., kedd (Valter)

Nyílt nap a győri tűzoltólaktanyában

Offmedia- 2016.09.30. 13:21
471
A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Győri Katasztrófavédelmi Kirendeltsége szeptember 30-án nyílt napot tart a győri tűzoltólaktanyában és a pannonhalmi katasztrófavédelmi őrsön.

Forrás:Katasztrófavédelem

A győri tűzoltólaktanyába a délelőtt folyamán sorban érkeztek az ovis és iskolás csoportok, akik örömmel nézték meg az udvarra kiállított és a szertárban található tűzoltójárműveket. A forgószínpad szerűen működő állomásoknál kisebb „dugók” is kialakultak időnként, pár percet várniuk kellett a kicsiknek, míg egyik csoport befejezte a nézelődést, aztán kerültek ők is sorra. Legnagyobb sikere a puttonyfecskendős célba lövésnek volt, ahol többször sorban állás is kialakult. De osztatlan sikerük volt az alpintechnikát bemutató, magasból mentő járműről leereszkedő tűzoltóknak is, akiket tapssal jutalmaztak a gyerekek.

Forrás:Katasztrófavédelem

Óránként próbariasztást is láthattak az érdeklődők, meggyőződhettek arról, milyen gyorsan hagyják el a laktanyát a tűzoltók riasztás esetén. A legkisebbeknek nagy örömöt okozott a tűzoltósisak felpróbálása és az is, hogy felülhettek az autókba. A nagyobbakat inkább már a többi szakfelszerelés használata és a járművek technikai felszereltsége érdekelte.

A délelőtt folyamán már több százan éltek - óvodások, iskolások és felnőttek - a lehetőséggel, hogy közelebbről megnézzék a tűzoltóautókat és a szakfelszereléseket, a gyerekek mosolyogva, élményekkel gazdagodva ígérték, hogy jövőre is visszajönnek.

A nyílt nap célja, hogy megismertesse a katasztrófavédelem szervezetét az érdeklődőkkel, feladataikat, eszközeiket bemutassa, bepillantást engedjen a tűzoltók mindennapi munkájába.

Ma délután négy óráig nyitva állnak a laktanyák Győrben és Pannonhalmán a látogatók előtt.

gyor.katasztrofavedelem.hu

Hozzászólások