Keresés
-18O
Győr
2019.06.24., hétfő (Iván)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Olajgyári kémény ügy: a DK bátor lépésnek tartja, hogy marad a kémény

Olajgyári kémény ügy: a DK bátor lépésnek tartja, hogy marad a kémény

Offmedia- 2016.12.02. 17:30
734
"Győr a Fidesz után is élni fog"
Forrás:OFF Média

A DK Facebook oldalán jelentette meg véleményét Borkai Zsolt döntéséről:

Arról keringenek városi mende- mondák, hogy az EYOF kapcsán "pénz nem számít" módon rengeteget költenek a Sziget és Újváros átalakítására, nagy ingatlan fejlesztések zajlanak, ami felett egyes Fidesz háttér emberek kizárólagosan rendelkezhetnek....

Ez a Fidesz rendszerében már-már hétköznapi, hogy túlárazott beruházások haver fővállalkozói rendre nyernek, közben városunk múltját rombolják (Széchenyi tér, Duna-kapu tér, Ifjúsági ház, Vasas otthon) Fájdalmas, mert a város építészei több alternatívát is letettek az asztalra, sokszor olcsóbb, modern és mégis hagyományt őrző, és akár zöld értékrendeket képviselve.

Az „olimpiai falut” egy banki ingatlankezelő cég finanszírozza, ami több mint 230 lakást Szigetben. Az EYOF két hete után ez a lakásvagyon 4,6 milliárdot ér minimum. Most amikor az ingatlanárak csúcson járnak, ez óriási üzlet azoknak, akik ellenőrizetlenül garázdálkodhatnak az olimpiai lehetőséggel és kaptak hozzá egy kitakarított történelmi városrészt, amihez azt gondolták, a kilátást is megrendelhetik.

Borkai Zsolt polgármester ráérzett arra, hogy itt a Fidesz "minden a miénk szemlélet" beleütközik egy nem felülírható tényben. Nem tűnhet el nyomtalanul Győr- Sziget 100 éve! Megérdemel legalább egy emléket, amely égre törve jelzi, Győr a múltjából legalább annyira él, mint ahogy dolgozik a jövőért.
Borkai Zsolt nem építész, de megértette, ez nem politika hanem kultúra. Nem haszon hanem érték! Nem egy kémény, hanem kapocs múlt és jövő között…. 

A DK üdvözli a kémény pusztítás elhalasztásáról szóló döntést, bátor lépésnek tartja a polgármestertől Fidesz érában szokatlan önállóságot, de mutatja: Győr a Fidesz után is élni fog. A DK Győri vezetése az értéket teremtő politikában, döntésekben hisz, amely kultúrát épít és elítéli az anyagi osztozkodásra épülő mutyikat, hatalmi harcokat.


Demokratikus Koalíció
Győri ElnökségeSzeretnél gyorsabban értesülni a legfrissebb győri hírekről? Kövess minket Facebook oldalunkon!

Hozzászólások