Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Olajgyári kémény ügy: a győri Jobbik szerint rossz döntés volt, hogy megtartják a kéményt

Olajgyári kémény ügy: a győri Jobbik szerint rossz döntés volt, hogy megtartják a kéményt

Erdélyi József Attila- 2016.11.30. 11:46
1135
"A győri Jobbik együttérzését fejezi ki mindazon győriek felé, akik még különbséget tudnak tenni fontos és nem fontos ügy között. Nem úgy, mint a kémény történet aránytévesztett szereplői."
Szerinted meg kéne hagyni a kéményt?
Igen, fontos szerepet játszik a város történelmében!
Nem, csak egy csúnya kémény, semmi más!
quotestoknow
Fodor Roland, a Jobbik Győri Alapszervezetének elnöke egy Facebook bejegyzést tett közzé kedden, amiben keményen bírálja a városvezetést és Borkai Zsoltot, amiért a volt olajgyári kémény a helyén marad.

Ahogy Fodor Roland önkormányzati képviselő emlékeztet, Borkai Zsolt az utolsó pillanatban döntött arról, hogy a volt olajgyári kémény robbantása nem fog megvalósulni. Habár a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ hivatalosan is kimondta, hogy a kéményt nem nyilvánítja műemléknek, a polgármester és a Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója, Sági Géza végül az építmény megtartása mellett döntött.

Fodor Roland szerint a döntést azért hozták meg, mert több száz aláírás jegyző petíciót hoztak létre, hogy megtartsák a kéményt, így a polgármester és pártjában

elfogyott az utóbbi időben a levegő és hirtelen érzékennyé vált a műemlékvédelemmel kapcsolatban és az első civil hangra meghátrál.

A Jobbikos elnök arra is keresi a választ, hogy a petícióhoz az aláírásukat adó emberek hol voltak, mikor a Dunakaputeret a városvezetés - a valódi műemlékeket nem szem előtt tartva - "újragondolta"?

Fodor azt is megemlíti, hogy a kémény NEM egy műemlék, nem illik a környezetbe, balesetveszélyes, sőt fenntartása a győri adózók forintjaiból áll még a mai napig.

 És még egyszer: nem műemlék csak egy régi kémény, melyből Gyárvárosban bőven akad még.

Hozzászólások