Keresés
-18O
Győr
2019.08.20., kedd (István)

Olimpiai és világbajnokok az EYOF nagykövetei

Offmedia- 2017.03.31. 13:13
850
A győri Richter-teremben ünnepélyes keretek között mutatták be a júliusi esemény érmeit
Az Európai Ifjúsági Olimpiai július 23. és 29. között lesz Győrben, egyre fogy az idő a kezdésig, egyre több mindenre derül fény. A nagyszabású tornára 50 országból érkeznek versenyzők, akik 10 sportágban mérik össze tudásukat. Az eseményen beszélgettünk Borkai Zsolt polgármesterrel, a vele készült interjú ITT olvasható.

Most már azt is tudjuk, hogy kiket kértek fel, hogy a 10 sportágban a verseny nagykövetei legyenek. Ennek megfelelően aztán a győri ifjúsági olimpia nagykövetei: Pars Krisztián (atlétika), Karakas Hedvig (dzsúdó), Kammerer Zoltán (kajak), Borissza Johanna Kitti (kerékpár), Laklóth Anna (kosárlabda), Jakabos Zsuzsanna (úszás), Görbicz Anita (kézilabda), Kötél Zsanett (röplabda), Gálfi Dalma (tenisz), Berki Krisztián (torna).

Ők mutatták be azt a tíz magyar fiatalt, akik sportágukban a reménységek: Lendvai Luca (atlétika), Mészáros Krisztofer (torna), Varga Bence (úszás), Szirony Dorina (kosárlabda), Sipőcz Richárd (dzsúdó), Pál Tamara (kézilabda), Farkasdi Ramóna (kajak-kenu), Kotormán Réka (röplabda), Valkusz Máté (tenisz), Füri Márton (kerékpár).

Azt is megtudhattuk, hogy a verseny egy hete alatt 121 éremátadó lesz, összesen 915 érem készül, részletesen lebontva 295 arany-, 295 ezüst- és 325 bronzérem. Az egyedi vert érmek átmérője 70 milliméter, vastagsága 4,5 milliméter.Hozzászólások