Keresés
-18O
Győr
2020.10.20., kedd (Vendel)

Őrszemet kapott a Kuopio-park

Offmedia- 2017.08.31. 16:08
3346
Egy tonna súlyú, 2,6 méter magas, látványos szoborral gazdagodott Adyváros egyik központja.

Győr új szobrokat kap, de emellett  korábbi alkotások is megújulnak – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester csütörtökön, a Kuopio-park új szobrának avatásán. Legutóbb Bak Imre Felhő című köztéri szobrát restaurálták Adyvárosban, most pedig Botos Péter üvegszobrász Őrszem című alkotását adták át.

Forrás:Off Média

Forrás:OFF média

A mű geometrikus, konstruktív és nonfiguratív, az üveg és a fény viszonyát mutatja meg a színezett illetve az egyszínű üvegtéglák felhasználásával. A művész első köztéri alkotása 2,6 méter magas, súlya egy tonna, extrudált optikai üvegből, műkőből és Tiffany üveglapokból készült. A szobor közepén egy acélcsőre szerkesztett spirálszerkezet magasodik.

Forrás:OFF média

Forrás:OFF média

Az avatáson Dr. Rechnitzer János professzor, műgyűjtő kifejtette, hogy a szobor a fény, a jövő, a felemelkedés üzenetét hordozza. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a lakótelepen élők is megérdemlik, hogy köztéri alkotások díszítsék lakókörnyezetüket. Reméli, hogy a különleges szobor közkedvelt lesz a környéken. Az avatáson elhangzott, hogy Kodály Zoltán emlékművel gazdagodik majd a róla elnevezett utca, Kodály halálának ötvenedik évfordulóján.

Hozzászólások