Keresés
-18O
Győr
2019.07.16., kedd (Valter)

Ősszel sem állnak le a virágültetéssel Győrben

Offmedia- 2016.10.07. 10:01
341
A GYŐR-SZOL Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatóságának munkatársai elültették az ősztől virágzó árvácskákat és a kora tavasszal kihajtó tulipánok és egyéb hagymások gumóit. A virágágyak változatosabbá tétele érdekében, idén először, kísérleti jelleggel elültetésre került néhány díszkáposzta, százszorszép és nefelejcs növény díszváltozata is - közölte a szolgáltató a honlapján.
Illusztráció

Az előkészítő munkák részeként a kertészek kiszedték a városi virágágyakból az elvirágzott egynyári virágokat, átmozgatták az ágyások talaját és szükség szerint elvégezték a tápanyag utánpótlást is. Ezt követően összesen 35 ezer kétnyári virág és nagyjából ugyanennyi virághagyma került a földbe.

Az egy hétig tartó ültetés eredményeképpen immár az őszi virágdekoráció látható többek között a Honvéd ligetben, az Eötvös parkban, a Városház téren, a közelmúltban felújított szökőkút környezetében, a Rába szálló előtt és a színház mellett.

A virágok beültetését követően fontos feladat a gondozás. Rendszeresen öntözni kell a növényeket, ugyanakkor hamarosan megkezdődik az ágyások gazolása, kapálása is.

A közeljövőben ősszel és télen egyaránt díszítő növényekkel beültetett virágoszlopokat is kihelyez a szolgáltató a belvárosban.

GYŐR-SZOL Zrt. ezúton is kéri a lakosságot, hogy a virágokat őrizzük meg együtt.

gyorszol.hu

Hozzászólások