Keresés
-18O
Győr
2020.07.16., csütörtök (Valter)

Pindur-Pandúr Ki Mit Tud Győrben - videóval

Offmedia- 2017.05.14. 08:20
888
A MINI KRESZ verseny megyei döntője is lezajlott.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága, illetve a Széchenyi István Egyetem Közlekedési Tanszéke 2017. május 11-én Győrben, az egyetem parkolójában tartották a MINI KRESZ Pindur-Pandúr Ki Mit Tud verseny megyei döntőjét.

Az óvodásoknak és kisiskolásoknak elméleti és gyakorlati tudásukról kellett számot adniuk a megmérettetésen. A tesztfeladatok kitöltését követően egy kerékpáros akadálypályán is bizonyíthatták rátermettségüket, illetve időre kellett egy megadott közlekedési jelzőtáblát kockakirakón kirakniuk.

A gyerekek a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának egy külön standjánál prevenciós foglalkoztató játékokon keresztül sajátíthatták el a korosztályuknak szóló ismeretanyagot, továbbá bűnügyi technikai bemutatót láthattak és beülhettek a rendőrség járműveibe is.

A megyei Baleset-megelőzési Bizottság első alkalommal mutatta be azt a kis baleset-megelőzési robotot, amely játékos módon segíti a fiatalabb korosztály prevenciós tudásanyagának elsajátítását. Az óvodások és iskolások a verseny elején együtt melegíthettek be az új ,,kollégával”.

Az óvodák közül első helyen a kónyi Tündér-tavi Óvoda, az iskolák közül pedig a mosonmagyaróvári Bolyai János Általános Iskola végzett.

Hozzászólások