Keresés
-18O
Győr
2021.03.05., péntek (Adorján, Adrián)

Quadozástól ijedt meg a vonatnak rohanó ló

Offmedia- 2017.06.12. 13:12
1319
A kerti partis mulatozásból lóhalál lett és 12 milliós kár.
A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádiratot nyújtott be annak a lónak a tulajdonosával szemben, amely - mint korábban megírtuk - 2016 márciusában Győr térségében egy száguldó vonatnak rohant. A szerelvényben több mint 12 millió forint kár keletkezett.

A vádirati tényállás szerint azon a napon a 38 éves férfi megengedte, hogy a győri otthonukba kerti partira érkező tíz éves kislány legelni vigye a nagytestű lovat. A gyermek vezetőszáron vitte ki az állatot a közeli legelőre, ahová őt édesanyja is elkísérte.

A legelőn azonban a ló a vádlott fiának quadozásától megijedt, először körbe-körbe futott, majd a vezetőszárat a gyermek kezéből kitépve elfutott a közeli fás-bokros területen fekvő vasúti sínek felé.

A ló a sínek közelében, a vasúti átjáró előtt megállt, azonban megijesztette az előtte 140 km/h sebességgel elhaladó szerelvény, és annak nekiszaladt.

Forrás:Police.hu
A vonaton utazó 80 fő közül senki sem sérült meg, azonban a szerelvényben mintegy 12.5 millió forint kár keletkezett.

A vádlott állattartóként megszegte azokat a jogszabályokat, amelyek szerint állatot csak úgy szabad tartani, hogy az útra ne tudjon kijutni, valamint az állatot olyan személynek engedte át, aki nem volt képes azt uralma alatt tartani.

Az ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja az elkövetőt.

Hozzászólások