Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Rajta tartja a szemét a szeméten a szemétkommandó

Offmedia- 2017.06.09. 11:14
611
Idén 392 esetben indítottak szabálysértési eljárást, 30 feljelentést tettek. Csak májusban 30-szor találtak illegálisan lerakott hulladékot.
Az elmúlt hónapban sem tétlenkedtek a Győr-Szol Zrt. biztonsági csoportjának munkatársai, májusban is szemmel tartották a városban a szelektív hulladékgyűjtő szigetek környékét, illetve azokat a kritikus helyeket, ahol számítani lehet illegális szemetelők felbukkanására.

A hulladékkommandó májusban közel százszor végzett dokumentált helyszíni ellenőrzést, a megfigyelés 80 alkalommal szelektív hulladékgyűjtő szigetet, egyéb esetekben közterületet érintett. Ennek eredményeképpen majd harmincszor találtak illegálisan elhelyezett hulladékot, illetve bukkantak lerakott szeméthalmokra. Munkájukat lakossági bejelentések is segítik, az elmúlt hónapban hétszer hívták fel a csoport figyelmét jogszabályba ütköző tevékenységre. A csoport májusban tizenöt alkalommal hatósági intézkedést kezdeményezett, melyből hét esetben a hulladék átvizsgálásakor fellelt azonosító adatokat átadták az ellenőrzéseket segítő Győri Közterület-felügyelet és Mezei Őrszolgálat munkatársainak.

Az ellenőrzések és az azt követő szankciók intenzitását jól mutatja, hogy a győri közterület-felügyelet ebben az évben eddig 392 esetben indított szabálysértési eljárást illegális hulladéklerakással kapcsolatban, mely 362 alkalommal helyszíni bírság kiszabásával, 30 alkalommal feljelentéssel végződött. Ez több mint háromszorosa az elmúlt év azonos időszakában kezdeményezett eljárásoknak, amikor mindössze 112 szabálysértési procedúra indult.


Hozzászólások