Keresés
-18O
Győr
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Reggel 9 órától sztrájkolnak az Audi motorgyárában!

Offmedia- 2017.01.26. 09:11
3068
Csütörtök reggel 9 órakor a teljes motorgyárban leállt a munka
˝Az Audi Hungária Független Szakszervezet sztrájkbizottságának tárgyaló delegációja bértárgyaláson vett részt szerdán. A munkáltató egy „új" ajánlatot tett, de a szakszervezet külön kérése ellenére megint titkosította az aktuális javaslatát, amiről így részleteiben nem tudunk a munkatársakkal beszélni és melyben tulajdonképpen csak az ajánlat dátumát változtatta meg." - jelent meg az Audi Hungária Független Szakszervezetének honlapján szerda este.

Így a fenyegetésből valóság lett: csütörtök reggel 9 órakor két órás sztrájk vette kezdetét az Audi motorgyárában.

Hetek óta tart a vita az Audi és független szakszervezet között. Mint korábban írtuk, a bérmegállapodáson megy az egyre élesebb hangú diskurzus. Miután a felek távol kerültek a megállapodástól, a szakszervezet figyelmeztető sztrájkot hirdetett szerda este.

A sztrájkfelhívás így folytatódik:

"A holnapi napon, egyelőre arra kérjük a nem motorgyári területeken dolgozó munkatársakat, mint járműgyár, szerszámgyár…stb., hogy ne sztrájkoljanak, mert az a meghirdetett területre lett bejelentve. A sztrájkunk célja nem a konkrét károkozás, hanem a demonstratív megjelenés! Természetesen azokat akik nem motorgyári területeken dolgoznak, de a sztrájk ideje alatt nincsenek műszakban és meg tudják oldani a be- és hazajutást várjuk a gyülekezési helyre.

A sztrájk gyülekezési helye 09.30-kor, a „PIPACS" előtti szabad területen!"

Kapcsolódó cikkek

Hozzászólások