Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Révfaluban vasárnaptól nehezebb lesz közlekedni

Offmedia- 2017.04.05. 09:22
7015
Végéhez közeledik a Szövetség utca új nyomvonalon történő rákötése a 14-es számú főútra, az Új Bácsai úti tengelyben.

A Bácsai útnak a Báthory út és 14-es sz. főút közötti szakasza május elején már a végleges kialakítással lesz használható.

A hátralévő munkák a 14-es számú főút – Új Bácsai út csomópontját érintik, mely jelentős forgalomkorlátozással jár majd: a meglévő háromágú csomópontból egy négyágú kereszteződés épül, melybe negyedik ágként a Szövetség utca meghosszabbítása fog csatlakozni.  A teljes csomópontban a meglévő útburkolatot lemarják és új aszfalt rétegeket építenek be. Az új ág bevezetése következtében az egész csomópont meglévő jelzőlámpás forgalomirányító rendszerét át kell építeni mely azzal jár, hogy a meglévő jelzőlámpás irányítást le kell bontani.

Jelzőlámpás forgalomirányítás hiányában azonban az Új Bácsai úti ágat forgalombiztonsági okokból le kell zárni a Széchenyi-hídnál.

A Bácsa felől érkezők az Új Bácsai úti (Penny) körforgalomban a Szabadrév utca felé közlekedve, a Bácsai úton keresztül tudják elérni a 14-es számú főutat. A 14-es főúton, az Árkád felől, illetve Vámosszabadi felől érkezők egyaránt a Bácsai útra fordulva haladhatnak Bácsa irányába.

Forrás:hirek.gyor.hu

A 14-es főúton mindkét irányban, minimum egy sávon biztosított lesz az egyenes irány az építés teljes időtartama alatt, viszont forgalomterelésre, sávelzárásra, illetve sebességkorlátozásra mindig számítani kell.

Az építési beavatkozások 2017. április 10-én, hétfőn reggel kezdődnek ezért az ideiglenes forgalmi rend kitáblázását már vasárnap elvégzi a kivitelező, innentől kezdődik a forgalomterelés.

Az Új Bácsai úti csatlakozást mindkét irányból lezárják, és megkezdődik a jelzőlámpás forgalomirányítási rendszer átépítése. Az Új Bácsai úti csatlakozás, a 14-es számú főút két egyenes iránya és az új jelzőlámpás forgalomirányító rendszer elkészültét követően lehet visszaadni az Új Bácsai utat a forgalomnak. Ezek kivitelezése körülbelül két hetet vesz majd igénybe. Ezt követően a hátralévő három sáv építésével folytatják a munkát, de ekkor már a csomópont minden korábbi iránya ideiglenesen biztosítva lesz, jelzőlámpás forgalomirányítással. A csomópontot érintő beavatkozások várhatóan május közepére készülnek el, addig forgalomterelésre, elzárásra, illetve sebességkorlátozásra folyamatosan számítani kell.

Az új ággal bővített csomópontot teljes értékűen a műszaki átadás-átvétel lezárását követően, 2017. június közepétől adják át a forgalomnak.

Hozzászólások