Keresés
6O
Győr
2017.11.19., vasárnap (Erzsébet)

Római kori érmét lopott egy férfi

Erdélyi József Attila- 2016.02.02. 00:00
233
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást G. Barnabás 27 éves mosonmagyaróvári lakos ellen.

A feljelentést még 2015. október 30-án, a Hansági Múzeum egyik alkalmazottja tette, mivel a múzeumból eltűnt egy római korból származó, narancssárga, kőbe vésett, domború női fejrészt ábrázoló bronzmedál. A múzeum munkatársa elmondta, hogy az előző napon az eltűnt érméhez hasonló régészeti leletet mutatott kolleganőjének egy fiatalember, aki az elmúlt napokban a múzeum felújításán dolgozott.

A férfi állítása szerint, maga is régészkedett egy fémkereskedővel és Lébény környékén találták a medált. A múzeológus megvizsgálta az érmét és megállapította, hogy a férfi által behozott medál fejrésze megegyezik az eltűnt régészeti leletről készített gipszmásolattal, illetve annak leírásával, méreteivel és egyéb adataival.Az elmondottak alapján a rendőrség előállította G. Barnabás 27 éves mosonmagyaróvári lakost, aki ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak. A tettes a nyomozóknak elismerte a bűncselekmény elkövetését.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a férfival szemben folytatott nyomozást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a járási ügyészségnek megküldte.

Hozzászólások