Keresés
-18O
Győr
2021.01.18., hétfő (Piroska)

Saját közlekedési vállalat Győrnek?

Offmedia- 2017.02.24. 09:55
1940
A Jobbik helyi szervezete egymilliárd forintot csoportosítana át az idei költségvetésből erre a célra
A győri költségvetés tervezetét ma tárgyalja a város közgyűlése. Fodor Roland, a Jobbik győri önkormányzati képviselője ennek kapcsán osztotta meg észrevételeit velünk. A Jobbik álláspontja szerint Győr város idei költségvetési tervezete aránytalanul sok pénzt szán egyes  területekre. Hibának tartják, hogy a költségvetési tervezet szerint tavalyhoz képest huszonöt százalékkal több megy el városmarketingre, összesen több mint fél milliárd forint. Nem helyeslik, hogy sportra ötször több pénzt költsön a város, mint a kultúra támogatására.

Forrás:Off Média
"A téli időszak végérvényesen bebizonyította, hogy a győri tömegközlekedés jelenlegi elavult, múlt századi formájában és minőségében nem maradhat meg. Győrnek egy 21. századi, modern, újragondolt, utas- és környezetbarát tömegközlekedésre van szüksége. Ezt leginkább egy, a város saját tulajdonában lévő, az államtól független, győri közlekedési vállalat tudná biztosítani - állítja Fodor Roland. - Egy teljesen új, környezetbarát elektromos buszokkal ellátott vállalat létrehozásának költsége csupán harmada lenne az EYOF-ra költött összegeknek, így a város akár 2-3 éven belül képes lehet a teljes tömegközlekedési reform végrehajtására."

Ezért a Jobbik költségvetési módosító javaslata egymilliárd forintot kíván átcsoportosítani ennek érdekében, a városmarketing és a sporttámogatás összegéből.

Hozzászólások