Keresés
-18O
Győr
2020.07.11., szombat (Nóra, Lili)

Minden részlet a Tompa Eszter-gyilkosság felderítéséről!

Offmedia- 2017.01.12. 12:03
2780
Győrben, Sashegypusztán 14 évvel ezelőtt brutálisan meggyilkolták a 22 éves Tompa Esztert. A rendőrség elfogta a tettest. Könnyű sérüléssel járó közlekedési balesetből lett felfoghatatlan tragédia... A részletek!

Előzmények:

Tompa Eszter Győrben dolgozott felszolgálóként. A mindenki által kedvelt, szép lány mint majdnem minden szabadnapján, 2003 szeptemberében is kerékpárral indult Sashegypusztán élő édesanyjához és nevelőapjához. Soha nem ért oda, csak holttestét találták meg, bálazsinórral megfojtották. A rendőrség hiába tűzött ki kétmilliós nyomravezetői díjat, évekig nem haladt a nyomozás, ám most úgy tűnik, sikerült DNS-nyomokat rögzíteniük. Szerda hajnalban a rendőrség elfogta a gyilkossággal gyanúsított S. A.-t. A 36 éves férfit Gönyün tartóztatták le. A megyei rendőr-főkapitányság épületében az üggyel kapcsolatban csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak, 13 órától. A helyszínről jelentkezünk.

13.00:

b-j: Móricz Péter r. alezredes, Dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes, Károlyi Zsoltán r. alezredes
Forrás:Krizsán Csaba

Dr. Bánhalmi Zsolt bűnügyi főkapitány-helyettes lép a pódiumra. Már nem gyanúsítottról, hanem elkövetőről beszél. Először megemlíti, hogy nagy érdeklődést váltott ki akkor - és jelenleg is - az ügy. A 2003-as elkövetés után másfél évig tartott a nyomozás intenzív szakasza, de az akkor összegyűjtött bizonyítékokat tárolták, és később is elővették - nem hagyták abba a nyomozást. Minősített emberölésről beszél, nincs elévülés.

13.10

Az áldozat és a tettes között nem volt semmilyen kapcsolat, ez nehezítette a felderítést. A gönyűi férfi már vallomást tett tegnap, elismerte a gyilkosságot. A teherautósofőrként dolgozó, akkor 23 éves férfi gázolajat lopott, időről-időre. Aznap is éppen a lopott gázolajért ment autójával, amikor vezetés közben telefonjával babrált, így későn vette észre az útjába keveredő, kerékpárját hajtó Tompa Esztert. Elütötte.

13.15:

Dr. Bánhalmi Zsolt r. ezredes
Forrás:OFF Média

Nem volt szexuális indíték. Mint vallomásakor a tettes elmondta, az elmúlt 14 év alatt végig rettegett, hogy elkapják.

Ekkor a tettes megállt, kivette a lányt, és - elmondása szerint - 15-20 percig térdelt mellette, töprengve, mi legyen vele

13.20:

Amikor autójából kiszállva észrevette, hogy elütötte a kerékpárost, pánikba esett. Félt, elveszíti munkáját, hogy börtönbe kerül, nem láthatja akkor 4-5 éves kisgyerekét. Az áldozatot berakta az autó csomagtartójába, és elindult vele Bőny felé. Közben az áldozat magához tért, a csomagtartóban zajokat keltett. Ekkor a tettes megállt, kivette a lányt, és - elmondása szerint - 15-20 percig térdelt mellette, töprengve, mi legyen vele. A férfi attól tartott, ha a lány életbe marad, ő börtönbe kerül. Ezért megfojtotta.

Károlyi Zsoltán r. alezredes mutatja az áldozat papucsát.
Forrás:Krizsán Csaba

A későbbi boncolás megmutatta, Tompa Eszternek nagyobb baja a balesettől nem történt, gond nélkül felépült volna. S. A. gondatlan közúti balesetokozással megúszta volna - mint Dr. Bánhalmi Zsolt elmondta, akár pénzbüntetéssel is. Ám a tettes beszűkült tudatállapotában ezt nem tudta felmérni.

13.25:

A tettes később autóját átvitte Szlovákiába, és ott egy illegális autóbontóban szétbontatta. A holttestet a Duna-parton rejtette el, ott találták meg. Ezután elment gyermekéért az óvodába.

13.30:

A tettes az elmúlt másfél hónapban került a rendőrség látókörébe. A kétmilliós nyomravezetői díjat nem fizetik ki senkinek, mert az elfogás a rendőrségi munka eredménye.

Az Off Média kérdésére a rendőség munkatársa elmondta: a tettes élettársának sem mondott semmit az esetről, 14 éven át magában tartotta

13.35:

Az áldozat papucsa és a gyilkossághoz használt zsinór.
Forrás:OFF Média

Szerda hajnalban kapták el a tettest, aki éppen munkába indult, még mindig teherautósofőrként dolgozott. Nem védekezett, azonnal beismert mindent. Azóta kivitték a helyszínre, ahol a rendőrök jelenlétében részletesen elmondta, hogyan történt az eset. Az Off Média kérdésére a rendőség munkatársa, dr. Károlyi Zoltán alezredes elmondta: a tettes élettársának sem mondott semmit az esetről, 14 éven át magában tartotta. Élettársa összeroppant, amikor megtudta, egy gyilkossal élt együtt. Nemrégiben kisebb ügy miatt a férfi kapcsolatba került a rendőrséggel, de akkor sem vetődött fel érintettsége a Tompa Eszter-gyilkosságban.

14.42:

Tisztes polgári családból származik a tettes, amikor szembesítették a bizonyítékokkal, megkönnyebbült. Mint mondta, csak azt szerette volna, ha gyermekét még látja felnövekedni, ezért nem vallott az elmúlt évek alatt.

14.45:

Dr. Bálhalmi Zsolt elmondta, hogy a büntetési tétel minősített esetnél 20 évtől életfogytig terjed.

Hozzászólások