Keresés
-18O
Győr
2019.04.24., szerda (György)

Sikeres volt a BIKESAFE program!

Offmedia- 2016.07.24. 15:39
365
Néhány óra alatt közel 70 személy regisztráltatta kerékpárját Győrben a BIKESAFE programon.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is csatlakozott a BIKESAFE programhoz, amelynek keretében a kerékpárosok 2016. július 22-én 15 és 19 óra között az egyik győri bevásárlóközpont előtt regisztráltathatták biciklijüket.

A program lényege, hogy a tulajdonosok saját maguk vagy a rendőrségen keresztül ingyenesen vetethették nyilvántartásba kerékpárjukat az országos rendszerbe, ami tartalmazza a kerékpár paramétereit, fényképeit, ezzel elősegítheti lopás esetén a keresett kétkerekű azonosítását, vagy a megtalált bicikli tulajdonoshoz történő visszajuttatását.

A kerékpárok bejegyzéséhez a bűnmegelőzési szakemberek egy adatlapot töltöttek ki a megjelentek személyes adataival, amiket a következő munkanapon elektronikusan rögzítenek az országos nyilvántartó rendszerbe. A regisztrált kétkerekűekről fotót is készítettek, majd az adatok felvitelét követően a kerékpárra egy azonosítót ragasztottak. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szakemberei a bűnmegelőzési programon - néhány óra alatt - közel 70 kerékpár adatait vették nyilvántartásba.

Hozzászólások