Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Sok errefelé a szemét

Offmedia- 2017.02.23. 15:06
706
Tavaly a szemétszedők 120 ezer zsák hulladékot gyűjtöttek össze a közterületekről Győrben

A Győr- Szol oldalán jelent meg a hír, amelyben megdöbbentő adat szerepelt meg a szemetelésről. A cég naponta több mint húsz embert alkalmaz arra, összeszedjék a városban a mindenfelé eldobált szemetet. Itt most nem a kukába helyezett hulladékról van szó - hanem arról, amit figyelmetlen vagy inkább neveletlen embertársaink nemes egyszerűséggel eldobálnak. (Na jó, még az is lehet, csak egy vadabb szél fújja szét időnként a nejlonzacskókat, papírzsepiket.)

Forrás:Olvasói

A belvárosban, a lakótelepeken és a Győrbe bevezető utak mellett is folyamatos az eldobált hulladék kézzel történő összeszedése. A munkások legnagyobb mennyiségben csomagolóanyagokat szednek össze, de gyakran kerül a zsákokba például műanyag és fém üdítős doboz, péksütemények papírzacskója és papírzsebkendő.

Az így begyűjtött hulladék mennyisége rendre emelkedik. A szemétszedők Győrben 2016-ban összesen 120 ezer zsáknyi hulladékot gyűjtöttek össze közterületről, ez naponta több mint 300 zsák hulladékot jelent.

Ennyi szemét kézi begyűjtése nagyon sok munkával jár. Egyszerűbb lenne, ha mindenki már gyerekkorában megtanulta volna azt az egyszerű tézist: nem szemetelünk, vigyázunk a környezetünkre...

Hozzászólások