Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)

Szaporodnak a gépjárműfeltörések Győrben - így előzhetők meg

Offmedia- 2017.06.08. 12:40
4262
A járművezetők látható helyen hagyott értéktárgyai csábítanak bűncselekmények elkövetésére.

Az elmúlt időszakban több esetben fordult elő, hogy a bűnelkövetők egy-egy kiszemelt gépjármű ablakát betörték, majd ott kutatást végeztek és az autóban hagyott értékes tárgyakat - például navigációs készüléket, irattartó táskát, pénztárcát, laptopot, fényképezőgépeket stb. - ellopták. A bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok gyakran célpontjai a bűnelkövetőknek, ezért az itt kialakított parkolókban nagyobb az esély arra, hogy a gépjárművekben hagyott értékek miatt feltörjék az autót.A járművek tulajdonosai néhány egyszerűen betartható jó tanács segítségével maguk is megelőzhetik, hogy ilyen bűncselekmények áldozataivá váljanak:

  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja a gépkocsiban!
  • Mobiltelefont, GPS-t és egyéb értékes műszaki cikket semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban, még akkor sem, ha „csak pár percre ugrik be” valahova!
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, amennyiben gépjárműve rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel, sebességváltó zárral stb., használja azokat!
  • Autórádiójának előlapját, GPS készülékének és telefonjának tartószerkezetét se hagyja a gépkocsiban!
  • Kiszállás után mindig ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét!
  • Járművét lehetőség szerint kivilágított vagy őrzött parkolóban állítsa le!

(via)

Hozzászólások