Keresés
-18O
Győr
2019.07.16., kedd (Valter)

Száz palack bort árvereznek el a győri Richter-teremben

MTI- 2017.03.07. 10:53
594
Április 6-án árverezik el a száz palack bort Győr és környékének legnagyobb jótékonysági rendezvényén, a Kantharosz gálán. A rendezvény bevételéből tehetséggondozással és hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó szervezeteket támogatnak
Pió Márta, a gála egyik szervezője elmondta, hogy a gálán, amelyet ezúttal is a győri Richter-teremben tartanak, a tokaji, a somlói, az egri, a villányi, a dél-balatoni és a pannonhalmi borvidékek tizenkét borászatának nedűit árverezik el, összesen száz palackot. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter pedig egy "muzeális tokaji bort" ajánlott fel.

Teltházas siker a 2012-es gálán!
Forrás:Facebook - Kantharosz Győr

A gálán a Győri Filharmonikus Zenekar lép fel, díszvendégként jelen lesz Agárdi Szilvia énekesnő, Benkő László, az Omega együttes tagja és Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapítója.

Pió Márta hangsúlyozta, hogy az elmúlt években 54 borász segítette a jótékonysági eseményt, amelyen tavaly 11,7 millió forint gyűlt össze.

Az idei évben szemmel vezérelhető számítógépre, játszótérre, élményparkra gyűjtenek, de segítik a Dunaszerdahely Életfa Polgári Társulás munkáját, amely főként beszédgondokkal küzdő gyermekek fejlesztésével foglalkozik és segítenek a Győri Református Egyházközség kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekeinek, hogy eljussanak a reformáció bölcsőjébe, a németországi Wittenbergbe.

Hozzászólások