Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Szemből kapott halálos lövést a rendőr Bőnyben

Offmedia- 2017.02.27. 09:04
1269
A napokban felröppent a hír, hogy egy gellert kapott lövedék végzett a bőnyi rendőrgyilkosság áldozatával tavaly. Cáfolatok
A múlt héten több helyen megjelent, miszerint elképzelhető, nem idősebb Györkös István fegyveréből származott az a golyó, amely halálosan megsebesítette tavaly Pálvölgyi Péter őrnagyot Bőnyben, amikor a rendőrség házkutatás végett kiszállt a Magyar Nemzeti Arculat alapítójának házához.

A Magyar Idők az Átlátszóra hivatkozva most azt írja, biztos, hogy előlről érte a golyó az áldozat testét, a lövedék egyértelműen 7,62 mm kaliberű Kalasnyikovból származott - ilyen fegyvere van idősebb Györkösnek.

– A bemeneti nyílás elöl található, a lövések leadását, a test elhelyezkedését a helyszíni szemle is bizonyítja – mondta a portál informátora, aki a „baráti tűzről” – miszerint a főtisztet saját kollégái lőtték volna le – azt mondta, a nyomozók nem lőhettek le valakit elölről úgy, hogy közben mögötte álltak.

Gyertyagyújtás az ORFK épületénél
Forrás:MTI Fotó: Balogh Zoltán
A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője, Nagy Andrea ügyész pénteken szakértői vélemény alapján mondta gyakorlatilag ugyanezt. „Az igazságügyi fegyverszakértői vélemény szerint a bőnyi rendőrgyilkosság során a sértettet a gyanúsított által használt gépkarabélyból leadott lövés találta el, és beazonosították a lövedéket is”, fogalmazott a szóvivő.

Nagy Andrea ügyész kifejtette: a daktiloszkópus szakértő, az igazságügyi vegyész szakértő, valamint az igazságügyi fegyverszakértők már elkészítették szakvéleményüket. Utóbbi állapította meg, hogy a főtisztet a gyanúsított gépkarabélyából származó lövés találta el.

Hozzászólások