Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Szerdán érkezik Győrbe az olimpiai láng, mindenkit várnak a bulira! - térképpel frissítve

Szerdán érkezik Győrbe az olimpiai láng, mindenkit várnak a bulira! - térképpel frissítve

Offmedia- 2017.05.18. 10:04
9557
A május 24-i ünnepségen fellép a Győri Balett és Szalóki Ági, s felcsendül a hivatalos EYOF-dal is. A The Biebers nem csak az esemény dalát játssza el, de ingyenes 60 perces élő koncertet is ad a Városháza előtt.
Nyakunkon az Európai Ifjúsági Olimpia, angol becenevén az EYOF, ennek pedig újabb ékes bizonyítéka, hogy május 24-én, szerdán Győrbe érkezik az olimpiai láng.  A láng a péri reptérről Borkai Zsolt polgármester és az EYOF sportági nagykövetei, köztük Berki Krisztián, Görbicz Anita, Jakabos Zsuzsanna, Karakas Hedvig és Pars Krisztián kíséretében érkezik a győri Városháza elé, ahol ünnepélyes keretek között helyezik el az őrlángot. Erről a lángról gyújtják majd meg a fáklyát, amely május 27-én indul országjáró körútjára.

A lángfogadó ünnepség 18 órától kezdődik, fellép a The Biebers, illetve Szalóky Ági. Ezzel persze az is együtt jár, hogy a Városháza előtt, a Szent István úton szerda este korlátozzák a forgalmat.

A FORGALOMKORLÁTOZÁS RÉSZLETEI:

Az EYOF lángja május 24-én érkezik Győrbe. A lángfogadó ceremónia biztonságos lebonyolítása érdekében a rendőrség ideiglenes forgalomkorlátozást rendel el 17:30 óra és 21:30 óra közötti időben, a Szent István úton a Munkácsy út és Baross G. út, az Aradi Vértanúk útján a Révai út (beleértve a Városháza téren lévő buszsávot is) és Szent István út között, valamint a Jókai úton a Révai út és az Árpád út közötti teljes szélességű szakaszán.

FRISSÍTVE: már 16 órától forgalomkorlátozás lesz, egészen este 22 óráig!
  • a Szent István úton a Munkácsy út és Baross Gábor út,
  • az Aradi Vértanúk útján, a Révai út (beleértve a Városháza téren lévő buszsávot is) és Szent István út között,
  • valamint a Jókai úton, a Révai út és az Árpád út közötti teljes szélességű szakaszon.
A Szent István úton a Teleki Gárdonyi Géza utca kereszteződésétől, Abda irányába haladó pályatesten, a volt bútorbolt és a Teleki László út között a külső forgalmi sávot zárják le, majd ezt követően továbbhaladva a Szent István úton nyugati irányban, a szélső sáv lezárását lépcsősen terjesztik ki a középső sávra is. A Szent István útról csak a Baross Gábor hídon keresztül lehet tovább haladni. A Baross Gábor hídról a Szent István útra, csak jobbra, kis ívben lehet haladni, balra nagy ívben a teljes zárás miatt minden nemű jármű behajtása tilos.

A forgalomkorlátozás az ÉNYKK Zrt. tájékoztatása szerint a következőképp érinti a buszközlekedést.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

A Révai Miklós utca és a Jókai utca felől érkező, a Baross Gábor híd illetve az Iparkamara felé közlekedő 1, 1A, 2, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 11A, 12, 14, 17, 17B, 19, 21B, 22, 22B, 30, 30A, 30B, 31 jelzésű  helyi autóbuszjáratok a Városháza illetve a Honvéd liget megállóhelyet követően az Aradi vértanúk útja – Árpád út – Teleki László utca – Szent István út útvonalon kerülik ki a lezárt útszakaszt, megállóhelyeik változatlanok, azonban menetidejük 2-3 perccel nő.

A Széchenyi István Egyetemtől 17.15 és 17.30 órakor induló, menetrend szerint a Baross Gábor híd, belvárosi hídfőig közlekedő CITY jelzésű járatok csak a Honvéd ligetig közlekednek.

Az 1, 1A jelzésű helyi autóbuszjáratok Újváros felé az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyet követően az Eszperantó út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, megállóhelyeik változatlanok, azonban menetidejük 2-3 perccel nő.

A 7-es jelzésű helyi autóbuszjáratok a Virágpiac felé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet követően a Bartók Béla út – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, megállóhelyeik változatlanok, azonban menetidejük 2-3 perccel nő.

A 11-es jelzésű helyi autóbuszjáratok Bácsa felé a Malom liget megállóhelyet követően a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán.

A 14-es jelzésű helyi autóbuszjáratok a Liget utca felé a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyet követően a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán.

A 19-es jelzésű helyi autóbuszjáratok a Széchenyi István Egyetem felé a Malom liget megállóhelyet követően a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 06-os számú kocsiállásán.

Hozzászólások