Keresés
-18O
Győr
2020.08.07., péntek (Ibolya)

Szó sincs állatkínzásról - az Árkád reagált a vádra

Offmedia- 2017.05.26. 12:26
6953
Reggel írtunk arról, hogy egy budapesti lap beszámolója szerint egy kisoroszlánt kínoznak a győri Árkádban. Az állatot, név szerint Kiarát (tehát nem Kirát, mint a hírben megjelent) elszakítva családjától, egy szűk és szegényes ketrecben tartják, az üzletközpont látogatói pedig ezt látva felháborodásuknak adtak hangot. Miután az újságírói etika megkívánja a kiegyensúlyozott tájékoztatást, megkerestük az Árkád vezetőségét, ahonnét egy nyilatkozatot kaptunk arról, mi áll valójában a történet hátterében.

Forrás:Árkád Győr/Facebook

Íme az a közlemény, amelyet az Árkád Győr juttatott el az OFF média szerkesztőségébe.

"Aggódó és gyűlölködő kommentek árasztották el az ÁRKÁD Győr Facebook-oldalát, állatkínzással vádolva a bevásárlóközpontot, miután egy oroszlánkölyök is részt vett a tegnap kezdődött gyereknapi programján. Az ÁRKÁD Győr vezetése mindenkit megnyugtatott: szó sincs arról, hogy a kisoroszlánt elszakították volna az édesanyjától.

Kedves gesztusnak szánták a családok felé, mégis nagy vihart kavart a győri ÁRKÁD gyereknapi meglepetése. Csütörtök délután a bevásárlóközpont látogatói néhány órán át testközeléből láthattak egy kisoroszlánt, sokan azonban aggódtak a kölyökért – amit többé-kevésbé cizellált stílusban az interneten is megosztottak a nyilvánossággal.

Az ÁRKÁD Győr vezetése és a négy hónapos kisoroszlán gondozója mindenkit megnyugtatott: szó sincs állatkínzásról, ahogy arról sem, hogy elszakították volna a családjától.
Kiara egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, akit úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a megszületésük után...
- Kiara egy emberek között nevelkedő oroszlánkölyök, akit úgy kellett megmenteni édesanyjától, miután az a kicsi két alomtestvérét megette a megszületésük után... Ez a kannibalizmus nem ritka a nagymacskáknál: gyakran a hímek ölik meg saját újszülött kölykeiket, az anyáknál pedig általában az első ellésnél történik ugyanez, ahogy Kiara esetében is – mondta el Schneller László, a kölyök egyik gondozója.

Az érdi Noel Tanya állatkoordinátora – akinek egyébként artistaként negyven éves tapasztalata van vadállatokkal – biztosított mindenkit, hogy a kisoroszlán számára egyáltalán nem szokatlan az emberek közelsége.
"Kiara emberek között nevelkedik, hozzászokott a közelségükhöz"
- Kiara emberek között nevelkedik, hozzászokott a közelségükhöz, s minden körülményt biztosítottunk számára, hogy ne érezze rosszul magát Győrben. Mindössze három órán át volt látható, miközben végig ott voltam mellette, simogatni pedig egyáltalán nem lehetett” – mondta a szakember, aki nem érti a felháborodást, hiszen az állatkertekben is gyakori és teljesen elfogadott állatkölykök hasonló bemutatkozása.

Hozzátette: sok kommentelő nem is volt ott az ÁRKÁD-ban csütörtökön, azaz anélkül írta meg a véleményét, hogy meggyőződött volna a saját szemével a történtekről...

Az ÁRKÁD Győr vezetője sajnálja, hogy ez a jó szándékú gesztus kivívta sokak nemtetszését, de szerencsére jóval többen vannak azok a látogatók, akik számára kellemes és emlékezetes program volt testközelből látni az állatok királyát - ha csak "kicsiben" is."

Hozzászólások