Keresés
-18O
Győr
2019.05.20., hétfő (Bernát, Felícia)

Szobrot kapott Adyváros - fotók

Offmedia- 2017.04.07. 12:16
5886
A Három folyó című alkotást a nagy tó melletti parkban helyezték el.
Pénteken délelőtt avatták fel Sallay Dániel szobrát, amely a Három folyó címet viseli, ennek megfelelően a Rábát, a Mosoni-Dunát és a Rábcát jeleníti meg, mészkőbe álmodva. A fiatal, 32 éves pécsi művész alkotása az adyvárosi, I. számú tó melletti parkban köszönti ezentúl az arra járókat, a parkban pihenőket.

Radnóti Ákos (b.) és Fekete Dávid leleplezi a művet
Az avatóünnepségen Radnóti Ákos és Fekete Dávid alpolgármesterek mondtak beszédet. Radnóti Ákos hangsúlyozta, hogy ez az újabb alkotás is mutatja, mennyit fejlődött az elmúlt években Adyváros, a mostani állapotot össze sem lehet hasonlítani a 2010-es helyzettel. Azóta rendezték a parkot, a tavat, a zöldfelületeket, nemsokára indulhat a sportpálya felújítása. A tóban pedig látható az ország első úszó szobra, Kelemen Zénó alkotása. Az önkormányzatnak célja, hogy szobrok is helyet kapjanak a területen, az év második felében még egy mű avatása várható.

A szobrász "gyermekével"
Fekete Dávid elmondta, hogy örömmel vették azt, több cég is áldozott arra, fiatal művészek alkotásai jelenhessenek meg Győrben. Ennek a projektnek ez a mostani ünnepség az utolsó állomása; a múzeumban már látható egy mű, aztán ide sorolható Marcalváros II-n a Keresztablak, illetve a Bercsényi ligetben Bercsényi mellszobra.

Hozzászólások