Keresés
-18O
Győr
2020.12.03., csütörtök (Ferenc, Olívia)

Szomorú: ezt a szép győri villát is a földig rombolják

Offmedia- 2017.04.18. 14:30
8729
Semmilyen védettséget nem élvez, helyén társasház épül.
Győr révfalusi részén, egészen a remek helyen, a Dózsa György úton található az a gyönyörű villa, amelynek bontása már meg is kezdődött. A Mosoni-Dunára néző épület helyén társasház lesz. Győrben mostanság az ingatlanpiaci fellendüléssel, a rengeteg betelepülővel összefüggésben nagyon sok társasház épül, a legtöbbször szürke-fehér színben, minimalista stílusban. Attól tartani, hogy a Széchenyi hídhoz közel eső épület helyén is hasonló áll majd.

Ilyen volt...
Forrás:Facebook
A kivitelező az Off Médiának elmondta, hogy a villa semmilyen műemléki vagy helyi védettséget nem élvezett, így a tulajdonosok nyugodt szívvel rombolhatják le. Az épületnek három tulajdonosa volt, a kivitelező véleménye szerint a belső terek már nagyon rossz állapotban voltak. A helyére kerülő társasházról még nem tudott sokat mondani, egyelőre nincsenek pontos tervek arról, hogyan fog majd kinézni.

Ilyen most...
Forrás:Facebook
Ott jártunkkor a munkások már javában bontották a tetőt, a nyílászárók sincsenek már a helyükön, a kertet is feldúlták, a fákat kivágták. A Facebookon szerveződött egy csoport a villa megmentésére, úgy néz ki, hogy kicsit későn. Védettség híján nagy társadalmi ellenállás kellene a villa megvédéséhez. Reméljük, hogy legalább a szürke-fehér kockatársasházat el lehet majd kerülni Révfalu egyik legszebb részén...

Már bontják a tetőt
Így néz ki a villa kedd délután...

És egy meghökkentő kép: Révfalu még csupasz, de a"kastély" már ott áll. Most ezt rombolják le...
Forrás:Régi Győr

Hozzászólások