Keresés
-18O
Győr
2019.04.24., szerda (György)

Sztrájkbizottságot alakítottak az Audiban

Offmedia- 2016.03.22. 11:24
286
Az Audi Hungaria Független Szakszervezete sztrájkbizottságot alakított, mert nem sikerült bérmegállapodásban megegyezni a munkaadóval.

Hétfőn délután sztrájkbizottságot alakított az Audi Hungaria Független Szakszervezet, mert nem sikerült mostanáig bérmegállapodást kötni a munkaadóval. - tudta meg a Kisalföld.

Forrás:audi.hu

Az AHFSZ, vagyis az Audi Hungaria Független Szakszervezet honlapján hétfőn este már elérhető volt az a tájékoztatás, amely a sztrájkbizottság létrehozásáról szólt. A szakszervezet legfontosabb követelései között szerepel a 2016 januárjától visszamenőlegesen biztosított, legalább 15 ezer forintos alapbéremelés; a béren kívüli juttatások 570 ezer forintos szintje, valamint az is, hogy egységes és nem differenciált béremelésben állapodjanak meg.

A végső követelés azt is kimondja, hogy
„a szakszervezet és a munkáltató a megállapodásban rögzítse, hogy  közös munkacsoportot alakítanak ki, amely felülvizsgálja a jelenlegi fizetési rendszert, a hozzá tartozó HAY- (munkakörhöz kapcsolódó sávos) rendszert, és bérstratégiát alkotnak".

Az AHFSZ informálja a tagokat, hogy  „a munkáltatói válaszban a szakszervezet két legfontosabb követelését is elutasították: a béremelés januárig való visszamenőleges bevezetését, valamint az egységes, nem differenciált béremelés megkötését. Ez alapján a bizalmi értekezlet többségi döntéssel a január óta tartó bértárgyalásokat – amely eddig a két fél közt kollektív munkaügyi vitaként folyt – eredménytelennek nyilvánította."

A szakszervezet bizalmi értekezlete létrehozta a sztrájkbizottságot. A létrejöttéről tájékoztatták a személyügyekért felelős ügyvezető igazgatót is.

kisalfold.hu nyomán

Hozzászólások