Keresés
-18O
Győr
2020.07.05., vasárnap (Emese, Sarolta)

Támogató Családi Kör

Offmedia- 2017.04.27. 09:48
1215
Útjára indult a Családi Kör Centrum új programcsoportja, a Tartópillér - A Fiatalok Közösségi Tere. Egy újabb, összetartó szeretetközösséget hoztak létre, ezúttal a város fiataljaival.
A Családi Kör a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Győr-Moson-Sopron Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház projektje, mely uniós támogatásból valósul az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében, 2017. február 1. és 2020. január 31. között. A Családi Kör Centrum öt éve indult el, szerdán pedig az új, három éves projekt indulását jelentették be.

Az ünnepélyes megnyitót a Szigethy Attila úti helyszínen tartották. Kovács Gábor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Országos Központjának foglalkoztatási vezetője felhívta a figyelmet arra: Nyugat-Európában ma a család krízishelyzetben van. Ezért is nagyszerű, hogy az új, magas színvonalú "szolgáltatást" bárki igénybe veheti, nem alapfeltétel a krízishelyzet.

Takáts Tímea önkormányzati képviselő elmondta, hogy a Szeretetszolgálat eme küldetése ma aktuálisabb, mint valaha.  A társadalom alapja a család, az pedig kiemelten fontos, a fiatal családok iránymutatást kapjanak az értékteremtéshez. Győr város és a Családi Kör céljai találkoznak, és együtt tehetik a várost még családbarátabbá. A programok három pilléren állnak, egyaránt megszólítják és összehozzák a fiatalok, az időseket és a családokat.

Mayer Ildikó projektvezető a legújabb programról szólva hangsúlyozta, hogy a családoknak szükségük van a támogatásra. A projekt célja a gyógyító jelenlét biztosítása. Egy család születése sok döccenőt rejt, a Máltai Szeretetszolgálat pedig igyekszik a döccenők kisimításában segíteni.

Az elmúlt öt évben főként fiatal családoknak és kisgyermekes szülőknek szerveztek programokat, a Tartópillér - A Fiatalok Közösségi Tere programmal a fiatalokat is szeretnék jobban bevonni. A programok között szerepel a Coffe To Go, amely interaktív, kötetlen eszmecsere meghívott vendégekkel, a fiatalokat érdeklő témákban.

A bekapcsolódó fiatalok egyrészről önkéntes munkájukkal hozzáadott értéket teremtenek a Szeretetszolgálat munkájához, másrészről a programokon való aktív és rendszeres részvételükkel képesek egy megértő, támogató és szeretetteli közegben kibontakoztatni belső értékeiket. Nagy szükség van a fiatalok világot átformáló erejére, és, ahogy az egyik szlogenjük is szól, szeretnék, ha a fiatalok azt éreznék, nincsenek egyedül.

Kiemelendő, hogy minden program ingyenes! - A Máltai Szeretetszolgálat Családi Kör programjai részletesen ITT érhetők el.

Hozzászólások