Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Több fát és parkolót is kapott a Városház tér

Erdélyi József Attila- 2016.10.05. 10:43
1187
A felújított Városház teret már birtokba vehették augusztusban a közlekedők, azonban a hivatalos forgalomba helyezésre még várni kell egészen október közepéig. Jelenleg is folynak a munkálatok, a napokban fákat is elhelyeztek a középszigeten...

A Kisalföld érdeklődött a Győri Útkezelő Szervezetnél a Városház tér felújítási munkálataival kapcsolatban. A szervezet elmondta, hogy a munkálatok júniusban kezdődtek a tér nyugati oldalán, ahol 60 millió forintból cserélték ki az útburkolatot, a járdát és a közvilágítást is. 

Ezentúl öt gömbkőris díszíti a felújított teret
Forrás:Győri Útkezelő Szervezet

– Azért időzítettük a nyári tanszünetre az építést, hogy minél kevesebb közlekedőt tartsunk fel – mondta a Kisalföldnek Máthé-Tóth Péter szóvivő. – Az autók és a buszok mellett a gyalogosforgalom is óriási, az Aradi vértanúk útja és vasútállomás útvonalat naponta több ezren használják. A nyárzáróra megnyitottuk a teret, a faültetéssel viszont célszerű volt megvárni az őszt. Miután megérkeztek Sopronhorpácsról az előnevelt gömb- kőrisek, a napokban a helyükre is emeltük őket.

A lap cikkéből az is kiderül, hogy a korábbinál több, öt fa díszíti majd a középszigetet, amely mellett nyolc parkolóhelyet is kiépítettek. A hivatalos átadóra még várni kell, ugyanis néhány KRESZ-tábla még hiányzik, amit az elkövetkezendő napokban fognak a helyére tenni.

A Városház tér várhatóan október közepén kapja meg a hivatalos forgalomba helyezést.
Hozzászólások