Keresés
-18O
Győr
2021.02.26., péntek (Edina)

Több százmillió forint értékű beruházás Győrben

Offmedia- 2017.09.22. 10:04
2857
100 busz átadása után gyárbővítésbe kezd a Kravtex-Kühne Csoport. A cégcsoport győri telephelyén még idén elindul a gyártócsarnok bővítése.
Határidő előtt teljesítette a Kravtex-Kühne Csoport annak a 100 autóbusznak az átadását, amelyekre a regionális közlekedési központok flottakezelőjével még augusztusban kötöttek szerződést. A Volán Buszpark Kft. a 100 vadonatúj, magyar gyártmányú Credo autóbuszt a miskolci és szolnoki székhelyű közlekedési központoknak, valamint a Volánbusz Zrt.-nek adja át üzemeltetésre.

A cégcsoport a következő időszakban több százmillió forint értékű beruházást hajt végre: győri telephelyén még idén elindul a gyártócsarnok bővítése, Mosonmagyaróváron pedig már megkezdődött a legújabb gépbeszerzési program. A Kravtex-Kühne Csoportnál jelenleg már több mint 500-an dolgoznak.

Az új buszok átadását követően 316 db-ra nőtt azoknak a Credo buszoknak a száma, amelyeket a gyártó a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Program tavaly nyári bejelentése óta állított forgalomba.

A program kapcsán várható piaci bővülésre alapozva a cégcsoport mosonmagyaróvári és győri telephelyén is jelentős beruházásokat hajt végre. Mosonmagyaróváron már jelenleg is zajlik a legújabb gépbeszerzési program, amely CNC forgácsoló gépeket, plazmavágót, csúcstechnológiájú csőlézert, valamint autóbuszok fényezésére alkalmas új festő-fényező fülkéket tartalmaz, és várhatóan 2017 végéig valósul meg. Győrben pedig még idén elkezdődik az összeszerelő üzemcsarnok bővítése és a meglévő épületrész modernizálása. A megújult és kibővített győri autóbuszgyárat 2018-ban fogják átadni. A cégcsoport gyártókapacitását növelő beruházások összértéke több százmillió forint, és együtt jár a munkahelyek számának további dinamikus bővülésével. A Kravtex-Kühne Csoportnál jelenleg már több mint 500-an dolgoznak.

Hozzászólások