Keresés
-18O
Győr
2020.09.30., szerda (Jeromos)

Több szintes parkolóházat építenek az Ifiház helyére!

Offmedia- 2016.12.01. 18:30
904
Kétszáz férőhelyes parkolóház épül az egykori Ifiház helyén. A forgalmi rend is megváltozik a Teleki utca-Árpád út csomópontban - közölte a kisalfold.hu. A tervek szerint 2018 június 30-ára készül el a parkoló, 2 milliárd forintból.

A több szintes parkolóházon kívül bővülnek a kerékpárutak és a kerékpáros szolgáltatások is. Az EU támogatásával megvalósuló projektben a belvárosi zárt gyalogos zónát is bővítik.


Forrás:OFF Média

„Ez a projekt a Belváros még élhetőbbé tételét szolgálja. A parkolási kapacitás bővítése elengedhetetlen városunk legfrekventáltabb területén, ezt korábban a belvárosi kereskedők is kifejezetten kérték a várostól" – mondta Borkai Zsolt polgármester.

„A célunk, hogy a gyalogos zónát még inkább védjük, de ezzel párhuzamosan ki kell szolgálni azokat, akik a központba érkeznek, hiszen itt működik számos kulturális létesítmény, sokan hivatalos ügyet intézni jönnek, mások belvárosi üzletekbe látogatnak, sétálnak, vagy az itt zajló fesztiválokon, mint ahogy most, az adventi programokon vesznek részt. A program egyszerre igyekszik szolgálni a parkolási kapacitás bővítését és az autósok elől elzárt zóna fejlesztését."

A lap azt is írja, hogy Fekete Dávid alpolgármester szerint, tovább kell növelni a parkolóhelyek számát, ugyanis a Jókai úti parkolóház és a Dunakapu téri mélygarázs nem tudja teljes egészében lefedni a zökkenőmentes parkolást a városban. Az alpolgármester azt is kiemelte, hogy egy fedett kerékpártárolót telepítenek majd a parkolóházhoz, illetve bővítik a gyalogos zónát is.

Az új parkolóházról

A létesítmény 200 férőhelyet fog tartalmazni, valamint helyet biztosítanak a Győri Balett új próbatermének is, melynek kialakítási költségeit az önkormányzat önerőből finanszírozza. A parkolóházba mindkét irányból adott lesz a behajtási lehetőség a földszinten, viszont csak egy kijárata lesz az Árpád utca felé, két irányba.

A tervek szerint pince és öt szint áll majd rendelkezésünkre, hogy kényelmesen tároljuk a gépkocsinkat. A szinteket felvonóval és gyalogosan is meg lehet majd közelíteni. Ezenkívül foglaltság jelző rendszert is beépítenek, valamint az alsó szinten elektromos autókat is lehet majd tölteni.

Azért, hogy a forgalom zavartalanul haladhasson, átalakítják a Teleki utca–Árpád út csomópontot is, illetve tervezik az Aradi vértanúk úti, Virágpiaci (közösségi közlekedési), valamint a Baross Gábor utcai megfelelő fizikai zárások kialakítását (az Árpád úttól az Arany János utcáig) is - írja a lap.

Kerékpárosoknak

GyőrBike kerékpárkölcsönző állomást is telepítenek majd a parkolóház közvetlen közelében, emellett egy fedett kerékpártárolót is kialakítanak.

A Belváros balesetmentes közlekedését szolgálják majd azok az intézkedések, melyeket a projekt keretében valósítanak meg. Ilyenek lesznek a csomópont átalakítások, hiányzó kerékpáros hálózati elemek pótlása és a kerékpársávok is.

Hozzászólások