Keresés
-18O
Győr
2020.09.20., vasárnap (Friderika)

Több tízezer lopott autóalkatrésszel bukott le a győri orgazda

Offmedia- 2017.02.28. 15:20
2045
Januárban tartottak a megyei rendőr-kapitányság munkatársai házkutatást egy 32 éves férfinél, megdöbbentő eredménnyel

Az orgazdasággal egy Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen élő, 32 éves férfit gyanúsítanak. Több tízezer alkatrészről lehet szó, a férfinak több ingatlanja is volt megyénkben illetve Veszprém megyében. A nyomozási cselekmények során az is kiderült, hogy a férfinak további ingatlanjai is vannak a közelben és Veszprém megyében, ezért a nyomozók ezeken a helyeken folytatták a kutatást.

A rendőrök több olyan lakatlan házat is átvizsgáltak, ahol az ingatlan pincéje, a lakóterülete, sőt még a padlása is tele volt autóalkatrészekkel. Az egyik ingatlan magtárából többek között több száz motorblokkot, sebváltót, futóművet, motorháztetőket, generátorokat, üléseket foglaltak le. A nyomozók az ingatlanok átvizsgálásakor több tízezer alkatrészt találtak felhalmozva ezeken a helyeken. A házkutatásokat követően a rendőrök már beazonosítottak 25 olyan autót, amelyekhez tartoztak. Nagyrészt Audi, Volkswagen és Seat személyautókról van szó, amelyeket Olaszországban, Szlovákiában, Ausztriában, Németországban, illetve Budapesten és környékén, a Balatonnál loptak el az elmúlt négy-öt évben.

A 32 éves férfit a rendőrök elfogták és előállítását követően orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A bűncselekmény felderítése érdekében a megyei rendőr-főkapitányság nyomozóinak vezetésével - a Veszprém és Pest Megyei, illetve a Budapesti Rendőr-főkapitányságok bevonásával - nyomozócsoport alakult. A büntetőeljárásban a rendőrök szakértők bevonásával vizsgálják a lefoglalt alkatrészeket, amelyek értéke akár több száz millió forint is lehet.

Hozzászólások