Keresés
-18O
Győr
2020.12.06., vasárnap (Miklós)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Többszörösen körözött győri férfi áll az áfacsaló bűnszervezet élén

Többszörösen körözött győri férfi áll az áfacsaló bűnszervezet élén

MTI- 2016.12.05. 10:34
1684
Többszörösen körözött, Szlovákiába menekült győri férfi vezetésével húsipari termékek általános forgalmi adóját csalta el egy bűnszervezet, csaknem százötven millió forint értékben.

A közleménye szerint a bűnszervezet tagjai az általuk létrehozott magyar és szlovák cégek közreműködésével Spanyolországból és Szlovákiából nettó áron hoztak be fagyasztott szállítmányokat Magyarországra, amelyeket már áfával növelt áron adtak tovább hazai húsnagykereskedéseknek. A belföldi értékesítés után fizetendő áfát fiktív számlák felhasználásával csalták el.

A pénzügyi nyomozók öt megyében összesen 33 helyszínen tartottak házkutatást. Egy kukoricaföldön elásott, nejlonba rejtett laptopot, szlovák és magyar honosságú igazolványokat, bélyegzőket és feljegyzéseket is találtak.

A bűnszervezetet irányító, többszörösen körözött győri férfinak egy másik költségvetési csalás miatt indult büntetőügye jelenleg még bírói szakaszban van. Korábban csalás miatt már jogerős letöltendő szabadságvesztésre is ítélték. A büntetés letöltése elől Szlovákiába menekült, ahol az újabb bűnbandát megszervezte.

A NAV pénzügyi nyomozói költségvetési csalás miatt rajta kívül öt gyanúsítottat hallgattak ki, közülük egy férfi előzetes letartóztatásban van. A bűnbandát irányító férfit már egy büntetés-végrehajtási intézetben hallgatták ki.


Hozzászólások