Keresés
-18O
Győr
2020.10.29., csütörtök (Nárcisz)

Tovább tizedelik a szúnyogokat Győrben

Offmedia- 2016.07.25. 15:44
453
A központi finanszírozású országos szúnyoggyérítési program első hat hete lezárult, a tervek szerint július 25. és 31. között 27 ezer hektáron zajlik majd gyérítés légi kémiai eljárással, 23 ezer hektárt pedig földi kémiai eljárással kezelnek. A lárvatenyészőhelyeken pedig további 2100 hektáron ritkítják a vérszívókat biológiai módszerrel.
Forrás:pixabay

A vérszívók számának csökkentését célzó gyérítés a program hetedik hetében várhatóan Csorna, Győr és Mosonmagyaróvár térségében, illetve Budapesten és Kaposvárott zajlik majd.

Az országos szúnyoggyérítési program hatodik hetében elsősorban az azt megelőző hétről elmaradt munkálatokat pótolták. Befejeződött a Balaton térségében a második légi kémiai szúnyoggyérítés, ami több településen kiegészült földi eljárással végrehajtott permetezéssel. Csongrád megyében is befejeződött a gyérítés első szakasza, Komárom, Szolnok és Szekszárd térségében, valamint a Dráva mentén pedig újabb légi és földi kémiai gyérítéseket végeztek.

Ezen a héten a szakemberek újabb invázióra számítanak a Dunán levonuló vízszintemelkedés miatt kialakult tenyészőhelyeken. Éppen ezért a Dunánál és a folyam mellékfolyóinak felső szakaszán intenzív gyérítésre készülnek, a hét első felében több területen biológiai lárvagyérítés, később a kifejlett rovarok elleni kezelések lesznek.

Elégedett vagy a szúnyoggyérítési programmal?
Igen, ezen a nyáron alig találkoztam szúnyogokkal!
A hatása érezhető, de még mindig sok a szúnyog!
Annyi a szúnyog, hogy beleőrülök!
Survey Maker

Forrás: katasztrofavedelem.hu

Hozzászólások