Keresés
-18O
Győr
2019.06.19., szerda (Gyárfás)

Tűz ütött ki a Petz-kórházban

Offmedia- 2016.02.26. 00:54
350
Egy beteg égési sérülést szenvedett, három ápolót pedig füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a győri kórházban


Forrás:katasztrófavédelem felvétele

Az információk szerint, a pszichiátrián keletkezett a tűz, amit dr. Tamás László főigazgató erősített meg - írja a Kisalföld.

A vizsgálatok tükrében, egy kezelt beteg okozta a tüzet azzal, hogy felgyújtotta az ágyát. 

A szomszédos szobában kezelt három beteget, füstmérgezés gyanújával a sürgösségi osztályra vittek. A tüzet a nővérek, illetve az ügyeletes orvos vette észre, akik nyomban kimentették a pácienseket. A tüzet okozó beteg súlyosan megsérült, főként a lábai. Jelenleg az égésplasztikai osztályon kezelik.

"A győri, a pannonhalmi és a lébényi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, valamint riasztották a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Az egységek kiérkezésekor a dolgozók már kiürítették az érintett szintet, ahonnan összesen tizenhét embert menekítettek ki.

A tűzoltók légzőkészülékben behatoltak az érintett területre, megkeresték a tűz forrását, majd egy vízsugárral percek alatt eloltották. Az épületet átvizsgálták, majd átszellőztették.

Az elsődleges információk alapján az eset során egy beteg égési sérülést szenvedett, három ápolót pedig füstmérgezés gyanújával vizsgáltak" - közölte Ruskáné Takács Anita tűzoltó főhadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

forrás: MTI / kisalfold.hu

Hozzászólások