Keresés
-18O
Győr
2020.07.04., szombat (Ulrik)

Új Audi A8 – győri szívvel

Offmedia- 2017.07.13. 10:00
1645
Barcelonában mutatták be az Audi új luxuslimuzinját: önvezető technológia és prémium kényelem.
Az ingolstadtiak ismét egy karakteres autót terveztek, amire tökéletesen ráhúzható az a kijelentés, hogy a külső megfog, a belső megtart. Az új Audi A8-ast kívülről hatszögletes hűtőrács jellemzi, de a legszembetűnőbb az a középen összekötött hátsó lámpák. Összességében az autó külseje beleillik az eddigi szériákba, nagy meglepetést nem okozott, hozta a letisztult, elegáns vonalat.


A belseje viszont az, ami a konkurenciáival igazán felveszi a versenyt! Az Audi minden eddiginél nagyobb tudású önvezető rendszert alkotott meg az új A8-as modellben. Újdonság még, hogy az aktív futómű, ami előre feltérképezi az úthibákat kamerák segítségével előre felkészül, hogy keményítse vagy lágyítsa a futóművet.


Egyedülálló továbbá még, hogy az Audinak van a világon az egyetlen olyan önvezető rendszere, amely lehetővé teszi, hogy 60 km/h-s sebességig egyáltalán ne kelljen a vezetéssel foglalkoznia a sofőrnek. A szenzorrendszer is nagyon összetett az A8-asban, mivel radaros és ultrahangos érzékelőkkel is ellátták, ami segít a környezetet feltérképezni.


Ami pedig a mi szívünket a leginkább megdobogtatja, hogy az új A8-asban győri motorok lesznek; 3L-es dízel és benzines egyaránt. Pontos adatok még nincsenek, hogy mennyibe fog kerülni az új csúcsmodell, de azt kiderítettük, hogy a nemzetközi oldalak az alapmodell árát 90 ezer dollárra (kb. 24,3 millió Forint) teszik.

Hozzászólások