Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)

Új típusú étrendkiegészítő termékcsaládot fejlesztenek Győrben

MTI- 2017.09.25. 10:53
1621
A kutatás-fejlesztésre 856,5 millió forintot fordítanak, amiből mintegy 510 millió forintot az Európai Unió biztosít.
A 2020 szeptember végéig tartó projektben a Széchenyi István Egyetem, a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. és a Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. vesz részt.

A termékek készítése során a pannonhalmi szerzetesek által évszázadokig gyógyításra használt növények nagy tisztaságú kivonatait adagolják a szőlőmagolajhoz, így biztosítják a termékek speciális hatásait. A termékcsalád egyes tagjai az általános keringésrendszeri védelem mellett agyi katasztrófa és az infarktus, bizonyos rákos megbetegedések, allergia illetve kiválasztási szervrendszeri megbetegedések elleni gyógyhatást biztosíthatnak.

Forrás:Illusztráció
Az együttműködés során a Pannonhalmi Apátsági Pincészet Kft. előállítja és feldolgozza a szőlőmagolajat, valamint összeállítja a végterméket, amihez a beszerzi a megfelelő technológiát és berendezéseket.

A Széchenyi István Egyetem határozza meg a szőlőmag szárítási paramétereit, fejleszti a gyógynövény úgynevezett extrakciós technológiáját, az alapanyagok és végtermékek vegyületazonosítási műveleteit, valamint azok mikrobiológiai, kémiai-fizikai stabilitásvizsgálatát.

A Kisalföldi Mezőgazdasági Zrt. végzi a kis- és nagyparcellás kísérletek során a felhasználandó gyógynövények - mint a citromfű, borsmenta, rozmaring, körömvirág vagy zsálya - termesztéstechnológiai kísérleteit, továbbá a technológia során keletkezett melléktermékek és hulladékok komposztálási kísérleteit.

Hozzászólások