Keresés
-18O
Győr
2021.01.20., szerda (Fábián, Sebestyén)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Újabb építkezést hirdetnek a Mécs László utcában, de a Kiserdőt nem fenyegeti veszély

Újabb építkezést hirdetnek a Mécs László utcában, de a Kiserdőt nem fenyegeti veszély

Gyurina Zsolt- 2017.08.30. 09:19
1386
Rózsavölgyi László, Marcalváros önkormányzati képviselője megerősítette, csak az út menti, Balogh József polgármestersége idején felparcellázott telket építik be.
Nem csak a Kiserdő környékén, de a Győr zöldterületét féltők is aggódva figyelnek minden egyes építkezést Marcalvárosban. Az erdő szélén, az Apor iskolától egy kicsivel messzebb, a Mécs László utcánál már több emeletnyi áll egy új építésű társasházból, a Harmónia Házból. A Kiserdő szélén lakók beszámolója szerint betonozott karók jelentek meg a Katód utca-Winter Ernő utca környékén, a területen rendszeresen kivágják a cserjéket, ők ezért attól tartanak, mindezek egy leendő építkezés előjelei.
"Semmi sem változott, a Kiserdő nem lesz beépítve"
Rózsavölgyi László, Marcalváros önkormányzati képviselője pár hete mindenkit megnyugtatott, hogy a Kiserdő biztonságban van. Ám a Mécs László utcában újabb építkezés megindulását hirdetik. Idézünk:

A Szent Anna-udvar 2. látványterve
Forrás:ctpartner.hu
"Nagy sikert aratott a Szent Anna-udvar 1. projekt az építészszakmában és a vásárlóink körében. Nem tudtuk kielégíteni a nagy érdeklődést, ezért döntöttünk úgy, hogy újra megépítjük. (...) A Szent Anna-udvar 2. projekt szintén Győr-Marcalváros II.-n, a Mécs László u. és a Kiserdő közötti zöldövezeti részen épül, a meglévő közvetlen közelében. (...) Az építkezés 2017 szeptemberében kezdődik, és 2018 végén kerül átadásra. Ebben az épületben 60 lakás és 10 üzlet kerül kialakításra."


Erről a társasházépítésről újra megkérdeztük Rózsavölgyi Lászlót.

"Semmi sem változott, a kiserdő nem lesz beépítve - tájékoztatta az OFF médiát Rózsavölgyi László, a környék önkormányzati képviselője. - A Baumax áruháznál az út menti telek beépítése folyik pillanatnyilag, amely a Baumaxtól a Harmónia házig tart. Erről személyes találkozásunkkor tájékoztattam az ott lakókat."

Tehát a Szent Anna-projekt folytatása nem érinti a Kiserdőt.

"Több építkezés nem lesz a területen, pont úgy, ahogy Borkai Zsolt polgármester úr is leszögezte. Annak ellenére nem lesz további beépítés,hogy Balogh József polgármester úr idejében az Apor- iskoláig felparcellázták a területet, néhány közművesítve is lett, például a Szent Anna otthon mellett." - fejezte be a tájékoztatást Rózsavölgyi László.

A Kiserdő térképe
Forrás:Google Maps
Rózsavölgyi László szavai megerősítésére elküldte nekünk a Győr+TV videóját, amelyben Borkai Zsolt is elmondja, a Kiserdőt nem épül be (0:17-től).

Ezek után bízhatunk benne, hogy a későbbiekben sem kell számon kérni egyetlen városházi vezetőn sem a szavait, a Kiserdő épségét nem fenyegeti veszély, a Szent Anna-projekt folytatása nem csíp le többet a Kiserdőből.

Hozzászólások