Keresés
-18O
Győr
2019.05.26., vasárnap (Fülöp, Evelin)

Újabb körforgalom szépült meg Győrben

Offmedia- 2016.11.04. 14:11
1722
A GYŐR-SZOL Zrt. koordinálásában folyamatosan szépülnek meg a városban a körforgalmak. A közelmúltban elkészült a Fehérvári út – Mészáros Lőrinc út kereszteződésében, a Graboplast központi épülete előtti körforgalomban rekonstrukciója.
A körforgalom középső, korábban füvesített területéről a gyepet eltávolították, majd a humuszolás és a talajerő utánpótlást követően díszfüveket és félcserjéket ültettek a kertészek az összesen 227 négyzetméter nagyságú forgalomirányító szigetre. Újdonság az a speciális, összesen 95 méter hosszban beépített fém szegély, amellyel a növénycsoportosulásokat választják el egymástól. A növények közötti részeket mulccsal borították. A kiültetett növények jól bírják a városi élet sajátosságaiból eredő terheléseket.

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a GYŐR-SZOL Zrt. tavaly kezdte el megújítani a városban található körforgalmak díszítő növényzetét. Az elmúlt időszakban már megszépült a Jedlik híd lábánál, a Tihanyi Árpád út – Földes Gábor utca kereszteződésében, a Nádorvárosi temető előtt, valamint az új Bácsai úton található első és harmadik körforgalom. A Fehérvári úton a Graboplast központi épülete előtti körforgalom után a tervek szerint hasonló rekonstrukción esik át az Új Bácsai úton a középső körforgalom és az Ipar út – Fehérvári út – Szigethy Attila út kereszteződésében lévő csomópont - közölte a szolgáltató a honlapján.

Via

Hozzászólások