Keresés
5O
Győr
2017.11.20., hétfő (Jolán)

Ütötték-rúgták a szinte vak, 79 éves győri bácsit

Offmedia- 2016.12.19. 11:11
6087
A vádlottak előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

Forrás:Sári András - Illusztráció!

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség vádiratot nyújtott be a bíróságra azzal a férfival és nővel szemben, akik tavaly ősszel egy 79 éves, alig látó sértettet raboltak ki Győrben, majd a bántalmazott férfit magára hagyták - közölte a főügyészség hétfőn reggel.

Az idős, 95 %-ban látássérült férfi aznap szokásos délutáni sétájára indult a közeli idősek otthonából, mikor a két terhelt mellészegődött azzal a szándékkal, hogy az idős férfitól pénzt fognak szerezni. A férfi vádlott a sértettbe karolva őt egy vasúti töltésen át a lakott terület szélére vezette, míg társa előttük haladt és figyelt.

Egy földes útra érve a férfi egy váratlan pillanatban a sértettet mellkason ütötte, a földre kerülő bácsit többször megrugdosta, kabátját róla levette, fehér botját eltörte és eldobta. A támadást követően a sértettet – rajta a férfi elkövető kabátjával – a vádlottak magára hagyták, aki egy darabig bolyongott a környéken, az általa érzékelt kevés fény irányába indulva próbált hazajutni. Később rendőri segítséggel ért haza az otthonba.

A sértett a cselekmény következtében szegycsonttörést szenvedett, melyből maradandó fogyatékosság visszamaradása sem zárható ki. A bántalmazás emellett alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására is, hiszen a szegycsonttörés következtében a sértett szíve is sérülhetett volna.

Az ügyészség az elkövetőket minősített rablással és a férfi vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével is vádolja. A büntetési tétel 5-10 évig, illetőleg a halmazati büntetés szabályai miatt 5-15 évig terjedő szabadságvesztés. A vádlottak előzetes letartóztatásban várják az eljárás folytatását.

Hozzászólások