Keresés
-18O
Győr
2020.09.27., vasárnap (Adalbert)
  • Főoldal
  • Hírek
  • Helyi
  • Vasárnap óriási útlezárások lesznek Győrben, a buszok is másképp járnak

Vasárnap óriási útlezárások lesznek Győrben, a buszok is másképp járnak

Offmedia- 2017.03.30. 12:45
8878
Kerékpáros EYOF tesztversenyt rendeznek aznap, összegyűjtöttük a korlátozásokat és a menetrendi változásokat!
Április 2-án, vasárnap kerékpáros EYOF tesztversenyt rendeznek Győrben, amely során Európa kilenc országából érkező ifjúsági korú versenyzők mérettetik meg magukat négy kategóriában. A verseny során két futamot tartanak, az első 12:00-kor, a második 14:00-kor indul. A verseny zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi korlátozások lépnek életbe:

04.02. vasárnap 04:00-kor: Lezárják a Szent István utat teljes szélességében a Baross híd és Munkácsy út között. A Szent István út/Mártírok útja Ipar út és Baross híd közti szakaszára kordonok és egyéb útelválasztó elemek kerülnek, melyek útszűkületet okoznak, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek!

04.02. vasárnap 11:00-16:00-ig: Lezárják a Szent István utat/Mártírok útja északi oldalát a Városház tér és az Ipar út között, valamint teljes szélességében az Ipar út és a Kardán úti körforgalom között. Keresztirányú forgalomra lehetőség lesz várhatóan 12:05 – 12:50-ig, 14:05 – 15:20-ig. Hosszanti irányú forgalomra nincs lehetőség.
04.02. vasárnap 11:00-16:00-ig: Lezárásra kerül az AUDI út – 813.sz út (Keleti Elkerülő új szakasza) – 1-es főút útszakasz. Az M 19-es út Budapest irányából érkező forgalmát az M 19 – 1-es főút csomópontjában a Győri útra (Likócsra) terelik, rendőri irányítás mellett.

Zárások feloldása:
04.02. vasárnap kb. 16:00-kor: Feloldják az AUDI út – 813.sz út (Keleti Elkerülő új szakasza) – 1-es főút útszakasz lezárását, valamint a Szent István út / Mártírok útja Ipar út és Baross híd közti szakaszának lezárását.

04.02. vasárnap kb. 16:30-tól fokozatosan eltávolítják a Szent István út / Mártírok útja Ipar út és Baross híd közti szakaszán elhelyezett kordonokat.

04.02. vasárnap kb. 18:00-kor a rendezvény végeztét és a kordonok eltávolítását követően feloldják a Szent István út Baross híd és Munkácsy út közti szakaszának lezárását.

A verseny lezárt pályaszakaszára bizonyos időintervallumokban szigorúan tilos a gyalogosok behaladása.

Javasolt terelőút Abda felől: 821-es út (felüljáró) – Szigethy Attila út – Tatai út

Javasolt terelőút Komárom felől: Kálmán Imre út – M19 út – Ipar út – Szigethy Attila út – 821-es út (felüljáró)

A szervezők kérik, hogy az érintett szakaszokon fokozott figyelemmel és türelemmel közlekedjenek, és igyekezzenek elkerülni a fenti útszakaszokat.

A BUSZOK IS MÁSKÉNT JÁRNAK

Az ÉNYKK Zrt értesíti az utasokat, hogy a lezárások miatt a következőképp változik a menetrend vasárnap a helyi és helyközi autóbusz-közlekedésben. Üzemkezdettől cca. 18.00 óráig folyamatosan (a kordonépítés kezdetétől a kordonok lebontásáig)

A Szent István út lezárásra kerül a Baross Gábor híd és a Munkácsy Mihály utca között, azonban a helyi autóbuszjáratok a lezárt útszakaszok egy részét használhatják, ezért az alábbi útvonalakon közlekednek.

A nyugat felé és felől közlekedő helyközi (regionális és országos) autóbuszjáratok a Baross Gábor híd helyett a 821-es úti felüljárón közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Eötvös park megállóhelyet.

Az 1, 1A jelzésű helyi autóbuszjáratok Újváros felé az Eszperantó út, autóbusz-állomás megállóhelyet követően az Eszperantó út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, megállóhelyeik változatlanok, azonban menetidejük 2-3 perccel nő.

A 7-es jelzésű helyi autóbuszjáratok a Virágpiac felé a Bartók Béla út, Kristály étterem megállóhelyet követően a Bartók Béla út – Eszperantó út – Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, megállóhelyeik változatlanok, azonban menetidejük 2-3 perccel nő.

A 11-es jelzésű helyi autóbuszjáratok Bácsa felé a Malom liget megállóhelyet követően a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán.

A 14, 14B jelzésű helyi autóbuszjáratok a Liget utca felé a Budai út, Árkád üzletház megállóhelyet követően a Szent István út – Gárdonyi Géza utca – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Szent István út, Iparkamara megállóhelyet, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 07-es számú kocsiállásán.

A 19A jelzésű helyi autóbuszjáratok a Virágpiac felé a Malom liget megállóhelyet követően a Nádor aluljáró – Révai Miklós utca – Városház tér – Aradi vértanúk útja útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Nádor aluljáró és a Bartók Béla út, munkaügyi központ megállóhelyeket, viszont megállnak a Révai Miklós utca megállóhely 06-os számú kocsiállásán.

A Révai Miklós utcából induló, valamint a Jókai utca felől érkező helyi autóbuszjáratok – a rajtok és a célba érkezések idejének kivételével – változatlan útvonalon közlekedhetnek!

11.00 órától cca. 16.00 óráig (a versenyek ideje alatt)

A fent felsorolt korlátozások ebben az időszakban is teljes mértékben fennállnak, továbbá lezárásra kerül az 1-es főút a 813-as főút és a likócsi körforgalom között, valamint a 813-as főút az 1-es főút és az északi AUDI-út között, továbbá az északi AUDI-út teljes hosszában (a likócsi körforgalom és a 813-as főút között).

Az 1721 (Győr – Komárom – Esztergom) és 7007 (Győr – Gönyű – Nagyszentjános) jelzésű helyközi (regionális) autóbuszjáratok mindkét irányban az autóbusz-állomás – Baross Gábor híd – Szent István út szakaszt követően a 30A jelzésű helyi autóbuszvonal útvonalán, vagyis az Árkád-körforgalom – Fehérvári út – Vágóhíd utca – Kandó utca – Reptéri út – Hűtőház utca – Váci Mihály utca – Déryné út – Kör tér – Sugár út – Vajda utca – Felüljáró út – Kálmán Imre út (– 1-es főút) útvonalon közlekednek, ezért nem érintik a Győr, Mártírok útja – Győr(Likócs), AUDI, bejárati út – Győr, Segítőház, bejárati út – Győr(Kertváros), vadászlőtér megállóhelyeket, viszont Gyárváros és Győrszentiván-Kertváros elérhetőségének fenntartása érdekében a 7007-es vonal járatai megállnak a Győr, Gyárváros vasúti megállóhely, a Győr, Chio sütőüzem, a Győr(Győrszentiván), Sugár út, Vajda utca és a Győr(Győrszentiván), Kálmán Imre út megállóhelyeken.

A 12, 24 jelzésű helyi autóbuszjáratok nem érintik az Íves utca – AUDI gyár, 10-es porta (Honvédség) – AUDI gyár, 9-es porta – AUDI gyár, 8-as porta – AUDI gyár, 7-es porta – AUDI gyár, 5-ös porta (körforgalom) megállóhelyeket. A Révai Miklós utca illetve Marcalváros felől érkező autóbuszjáratok az AUDI gyár, főbejárat megállóhelyet követően a körforgalomban megfordulnak, és a Kardán utca – Martin utca – Reptéri út – Hűtőház utca útvonalon érik el az AUDI gyár, 5-ös porta, parkoló elnevezésű végállomásukat, illetve visszafelé is ugyanígy közlekednek.

A Révai Miklós utca felé közlekedő 6, 8, 12, 14, 14B, 17, 17B, 30, 30A, 31 jelzésű helyi, valamint a 14-es főút és Gönyű felől érkező helyközi autóbuszjáratok – a rajtok és a célba érkezések idejének kivételével – az Árkád-körforgalom – Szent István út – Gárdonyi Géza utca / Baross Gábor híd útvonalon továbbra is közlekedhetnek, és a helyközi autóbuszok megállhatnak a Győr, Szent István út, Iparkamara megállóhelyen (a volt bútorbolt előtt) is!

A rajtok és a célba érkezések idején (12.00 órától cca. 12.05 óráig, cca. 12.55 órától 13.15 óráig,  14.00 órától cca. 14.05 óráig és cca. 15.30 órától  cca. 16.00 óráig)

Néhány sávszakasz kivételével – lezárásra kerül az 1-es főút Baross Gábor híd és 813-as főút közötti szakasza is. Az autóbuszjáratok lehetőség szerint a fent leírtaknak megfelelően közlekednek, azonban a kerékpáros versenyzők elhaladásának idejére az 1-es főút Munkácsy Mihály utca és 813-as út közötti valamennyi kereszteződése időszakosan lezárásra kerül.

Az érintett helyi, regionális és országos autóbuszjáratok operatív irányítás révén várják meg a versenyzők elhaladását és a lezárások feloldását, a lezárt csomópontokat megelőző megállóhelyeken (jellemzően a Zechmeister utca, Rába-part, a Révai Miklós utca, a 14-es út, Árkád üzletház, a Budai út, Árkád üzletház és a Mátyás király tér megállóhelyeken). Emiatt egyes autóbuszjáratok akár 20-25 percet is késhetnek.Hozzászólások