Keresés
-18O
Győr
2019.06.17., hétfő (Laura, Alida)

Vége a rémálomba illő közlekedésnek a Bem tér körül

Erdélyi József Attila- 2016.10.12. 13:34
853
Várhatóan decemberben készül el a Bem tér déli oldalán lévő utcaszakasz, ahol a kétoldali parkolást és a kétirányú forgalmat is megújítják.


Múlt hét szerdán avatták fel a Bem téren az új futópályát, amely a környékbeli lakók kikapcsolódását és fittségét hivatott szolgálni. A zöld terület, azonban egy súlyos problémával küszködik, mégpedig attól, hogy a közlekedési és parkolási megoldások, finoman szólva nem a legjobbak.

Ezt az állapotot kívánják most orvosolni oly módon, hogy a park a zöld területeiből a legkevesebbet veszítsen. A Bem tér út átépítését több éves előkészítés előzte meg, de továbbra is keresik a lehetőségeket azért, hogy a helyiek parkolása és közlekedése fennakadás nélkül történjen.

A Bem téren és környékén különösen nagy gondot okoz a parkolók hiánya, valamint a rossz minőségű útburkolat. Ennek megoldására a park nyugati oldalát már 2012-ben egyirányúsították, illetve az új forgalmi rend bevezetésével az út mindkét oldalán egyszerűbb lett a parkolás.

A mostani fejlesztés a déli útszakaszra terjed ki, ahol a jövőben lehetőség nyílik arra, hogy mindkét oldalon párhuzamosan parkoljanak az autósok. A beruházásnak köszönhetően 47 parkoló fog épülni, tehát a jelenleginél, mintegy 25-tel több. A járda és az úttest is megújul, valamint a légkábeleket földkábelekre cserélik, a faoszlopokat elbontják és a közvilágítás is megújul. 

A 45 millió forint összegű beruházás kivitelezése valószínűleg december elejéig tart. A felújítás miatt a Bem tér déli oldalát lezárják, csak a célirányú forgalom közlekedhet erre a Zrínyi út felől.

Hozzászólások