Keresés
-18O
Győr
2020.07.08., szerda (Ellák)
  • Főoldal
  • Hírek
  • A magyar celebnyugdíjasok pénze maximum egy Jordan cipőre elég

A magyar celebnyugdíjasok pénze maximum egy Jordan cipőre elég

Erdélyi József Attila- 2016.09.21. 14:12
501
Gondolnánk, hogy a jelenlegi 109 ezer forintos magyar átlagnyugdíjt el sem érik, sőt ennek töredékével kopogtat a postás a celebnyugdíjasokhoz? Nagy Feró, Koós János és Aradszky László után, most az Omega együttes alapítója, Kóbor János is vallott a nyugdíjáról.

A nyugdíjas sztárok, még nyáron vallottak arról a Story magazinnak, hogy mennyire alacsony nyugdíjat kapnak.


Ha nem volnának fellépéseim és a jogdíjak, bizony nagy bajban lennék, és nem tudnám eltartani a családomat. 


- mondta Koós János.

A Pénzcentrum akkor ezeket az adatokat közölte:A Liszt Ferenc-és Kossuth díjas énekes, Kóbor János lassan 15 éve kap nyugdíjat, de hiába múltak el hosszú évek, a nyugdíja még így sem túl magas.

34 ezer forint körüli összegről indult a nyugdíjam, (...) annak idején egyszer, most már talán kétszer tudok belőle tankolni


- mondta el Kóbor János a FEM 3 műsorában.

Ki mennyit kap a postástól?

Nem mondunk újat akkor, ha azt említjük, hogy hazánkban akkora rés van két nyugdíj között, mint a Mariana-árok. Amíg a leggazdagabb idősek 500 ezer forint felett kapnak egy hónapban, addig másoknak be kell érniük a 30 ezer forint alatti jövedelemmel. A legalacsonyabb nyugdíjból is meg lehet élni itthon is maximum egy snassz Jordan cipőre futná, habár abból sem lehet jóllakni.

A legtöbb magyar nyugdíjas  50 -99 ezer forint közötti összeget kap, de sokaknak még 50 ezer forintnál is kevesebből kell kikalkulálnia az egy hónapot.
Ki kapja a legkisebb nyugdíjat?

Az öregségi nyugdíj legkisebb összegére azok jogosultak, akik legalább 20 év szolgálati időt szereztek, de az általános szabályok szerint a kiszámított nyugdíjuk nem éri el az összeghatárt - fogalmazza meg pontosan a Pénzcentrum.

Ezért akár az is előfordulhat, hogy egy-egy nyugdíjas még a 28 500 forintnál (a törvényileg szabályozott nyugdíjminimumnál) is kevesebbet kap. Például, aki 20 évnél kevesebb, de legalább 15 és szolgálati idővel rendelkezik, akkor nála a megállapított résznyugdíj estében nem kell alkalmazni a nyugdíj-minimum szabályt. Vagyis, ha valaki 15 év szolgálati idővel 27 ezer forintos nyugdíjra jogosult, akkor ő ennyit fog kapni, nem emelkedik a nyugdíja a nyugdíjminimum összegére.

De! Az is előfordulhat, hogy egyes nyugdíjasok még a 28 500 forintnál (a törvényileg szabályozott nyugdíjminimumnál) is kevesebbet kapnak. Mondjuk, aki 20 évnél kevesebb, de legalább 15 és szolgálati idővel rendelkezik, akkor nála a megállapított résznyugdíj estében nem kell alkalmazni a nyugdíj-minimum szabályt. Szóval, ha valaki 15 év szolgálati idővel 27 ezer forintos nyugdíjra jogosult, akkor ő ennyit fog kapni, nem emelkedik a nyugdíja a nyugdíjminimum összegére.


Forrás: Pénzcentrum

Hozzászólások